20 facts about ..

Het is weer donderdag en dat betekend dat het weer tijd is voor een 20 facts about. Dit keer is Cindy aan de beurt. Lees snel verder voor de 20 diabetes gerelateerde feitjes van Cindy. 

1.  Dit jaar 10 jaar diabetes 
Ik oktober heb ik 10 jaar diabetes, ik was toen 14 jaar oud. 

2.  Mijn diabetes is een verhaal apart 
De artsen weten niet welke vorm van diabetes ik heb.  Toen ik de diagnose kreeg had ik de antistoffen niet die een ‘echte type 1’ zou moeten hebben. Echter word ik op dit moment precies hetzelfde behandeld als een ‘echte’ type 1.  

3. Mijn diagnose door een klasgenootje  
Een klasgenootje op de middelbare school zei dat ik mezelf maar eens moest laten testen op diabetes omdat ze mij herkende in de symptomen. Toen ging ik zelf op internet lezen en herkende mezelf er in; veel plassen, veel drinken en zweten.  Hierna is het balletje gaan rollen.  

4.  Geen ‘echte’ type 1 
Ik voel me wel eens onzeker over het feit dat ik geen ‘officiële’ type 1 ben. Ik val een beetje tussen wal en schip, maar doordat ik helemaal wordt behandeld als een type 1 voel ik me hier toch het prettigst bij. 

5. Mijn type 3 
Ik heb een lieve vriend die mij perfect helpt waar dat nodig is. Zo zorgt hij ervoor dat ik mijn basaal niet vergeet om laag te zetten. Hierdoor noem ik hem ook wel ‘mijn type 3’.  

6. Accu chek insight insulinepomp 
Sinds twee jaar heb ik een insulinepomp. Ik wil niet meer anders. Mijn bloedsuikers zijn nog nooit zo mooi geweest. Het fijnste aan de pomp vind ik dat je  met de basaal kan spelen en het kan perfectioneren.  


7. Koolhydraten tellen 
Bij de meeste maaltijden tel ik de koolhydraten. Alleen bij het avondeten vind ik dit moeilijk en schat ik dus het aantal koolhydraten. Meestal pakt dit goed uit. 

8. Af en toe Freestyle Libre 
Af en toe maak ik gebruik van de FSL. Vooral bij belangrijke gebeurtenissen zoals vakanties en een eerste stage week.  

9. Mijn vriend schiet de FSL in mijn arm  
Meestal schiet mijn vriend de Freestyle Libre in mijn arm, gewoon omdat ik het fijner vind.  

10. Vingerprik 
Ik prik het liefste in mijn linkerhand. Geen idee waarom.  

11.  Rommeltje in mijn diabetesmapje 
Mijn diabetesmapje is altijd een rommeltje. Ik neem mij altijd voor om het netjes te houden… Helaas mislukt dit altijd.  


12. Verschillende diabetestasjes 
Ik wissel als met mijn diabetestasjes tussen de combi clutch van Prikkedief en de Enlite bag.  

13. Cover op de scanner en sensor 
Diabetes is niet fijn, daarom maak ik er het beste van. Daarom heb ik een mooie cover op mijn scanner van de FSL en in de zomer ook op de sensor zelf.  

14. Bloedsuiker meten in het openbaar 
Ik heb totaal geen problemen mee om mijn bloedsuikers te meten in het openbaar.  

15. Stel gewoon vragen 
Ik vind het fijner wanneer mensen vragen stellen over mijn diabetes. Ik zie vaak gewoon mensen staren wanneer ik mijn bloedsuiker controleer o.i.d. Stel gewoon een vraag wanneer je dit wilt, dan maak je de situatie minder ongemakkelijk.  

16. Laatste jaar verpleegkunde  
Ik zit in het laatste jaar van mijn opleiding tot hbo verpleegkunde. Ook hier komt mijn diabetes kennis goed van pas.  

17. Appelsap 
Ik heb altijd een pakje appelsap en dextro bij me wanneer ik weg ga (nu ik dit schrijf in de bus bedenk ik mij dat ik geen appelsap bij me heb). 

18. Personen volgen op Instagram  
Ik vind het volgen van personen met diabetes op Instagram erg leuk. Ik heb een hele tijd in diabetesgerelateerde facebookgroepen gezeten. Af en toe heel fijn, maar naar mijn mening waren mensen hier niet altijd even lief tegen elkaar. Ik haalde er op den duur geen voldoening meer uit.  

19. Diabetesbuddy 
Sinds een dik jaar heb ik een diabetesbuddy. Ik heb haar leren kennis via de een diabetesgroep op Facebook. Het is mega fijn om tips en tricks te delen en ook al je frustraties kwijt te kunnen.  

20. Leven met diabetes geaccepteerd 
Ik heb het leven met diabetes volledig geaccepteerd. Het inpassen in mijn leven gaat automatisch.  Natuurlijk baal ik af en toe, maar meestal trekt dit snel weg.  

Reactie schrijven

Commentaren: 0