20 facts about ..

Hi! Welkom bij deze nieuwe rubriek. In 20 facts about geven mensen met diabetes twintig diabetes gerelateeerde feitjes over hun zelf weg. Een aantal weken geleden heb ik zelf een 20 facts aboutgeschreven. Dit artikel kun je hier teruglezen: 


Ik hoop dat jullie veel plezier beleven aan het lezen van deze nieuwe rubriek! Online is er een grote diabetes community en hoe leuk is het, om op deze manier, nog meer van je online diabetes vrienden te weten te komen. 

De eerste persoon die mee doet aan deze rubriek is Melissa. Hierbij de 20 facts about Melissa! 


20 facts about me. 

1. Ik ben diabeet sins ik 13 maanden was.
     Ik heb diabetes type 1 sins ik 13 maanden was. Ik was op bezoek bij oma en werd niet meer wakker, ik dronk veel en was vaak onrustig zonder enige logische rede. We gingen naar het ziekenhuis en dit kwam eruit! 

2. Ik ben een aantal jaar achter elkaar op diabetes kamp geweest. Ik heb een aantal keer mee gedaan aan dia kidz kamp. Samen met leeftijdgenootjes leuke spellen doen en leren over diabetes.

3. Ik wilde graag gekleurde vinger prik naaldjes, een vriendin van mij had een prik pen waar gekleurde naaldjes in gingen. Ik vond dit zo geweldig dat ik deze prikpen heel graag wilde! 

4. Toen ik vier jaar was kreeg ik een spuitdiploma! Ik begon met zelf spuiten toen ik vier jaar oud was. Ik het ziekenhuis kreeg ik toen een spuitdiploma met allerlei stickers.

5. Ik heb de freestyle Libre sensor. Sins een half jaar maak ik hier gebruik van en het bevalt erg goed!

6. Wanneer ik nog eens prik vervang ik veel te weinig mijn naaldje. Het is niet dat ik het niet wil maar denk er gewoon niet over na. 

7.  Ik vind het opnieuw zetten van de freestyle Libre best wel eng en laat het eigelijk altijd door mijn moeder of vriend doen.

8. De test strips van mijn glucose meter gooi ik altijd na gebruik in mijn etui waar mijn diabetes spullen in zitten en gooi ze vaak pas later weg

9. Tijdens het sporten gaat mijn suiker regelmatig erg omlaag.. hoeveel ik ook eet daarvoor. Ik doe aan voltige en rijd paard. Vlak voor het sporten prik ik en tijdens het sporten kom ik altijd uit op een hypo. 

10. Ik heb een tijdje de pomp gehad. Dit werkte toen de tijd niet heel goed en belande regelmatig in het ziekenhuis.

11. Ik ben gek op inspirerende quotes over mijn diabetes. De aller leukste vind ik dan wel ‘type-one-derful’.

12. Ik zou heel graag een tatoeage willen over mijn diabetes. Ik weet alleen niet zo goed wat en waar. Ik ben nog steeds opzoek en ga het pas laten zetten als ik er 100%  zeker van.

13. Mijn moeder werd vroeger tante koekie genoemd door mijn neefjes en nichtjes dit was omdat ze altijd een koekje bij had voor het geval ik een hypo kreeg.

14. Tijdens het zwemmen of douchen was ik altijd bang dat mijn pleister van mijn pomp eraf ging en ik heb nu precies hetzelfde probleem met de freestyle Libre sensor.

15. Ik heb er totaal geen moeite mee om in het openbaar te prikken of spuiten. Ik doe het overal waar het nodig is en heb er totaal geen problemen mee als mensen het zien of er naar vragen.

16. Toen ik klein was noemde we binnen onze familie het prikken ‘pangen’ dit omdat ik het word prikken maar een naar word vond en pangen klonk minder vervelend in mijn oren.

17. Op de basisschool is mijn diabetesverpleegkundige op school geweest om de kinderen uit mijn klas een idee te geven wat diabetes is. Ze kwam langs met een uitleg en de kinderen konden ook hun bloedsuiker testen. In het begin wilde niemand dat maar uiteindelijk is heel de klas geweest. 

18. Eigelijk ben ik heel bang voor naalden. Bloedprikken in het ziekenhuis of andere soort injecties vind ik dood eng en ontwijk ik liever.

19. Ook ben ik niet gek op bloed. Voordat ik aan mijn opleiding begon (management en dierverzorging) kon ik geen bloed zien behalve van mezelf. Ondertussen kan ik mijn verstand op 0 zetten en de dieren helpen wanneer ik bloed zie. Bloed van andere mensen kan ik nog steeds niet helemaal aan. 

20. Ik heb een gewoonte dat elke keer wanneer ik gespoten heb de papiertjes van mijn naaldjes  bewaar en dan opvouw. Geen idee waarom maar ik blijf het maar doen en probeer het mezelf echt af te leren.

Ik ben benieuwd naar wat jullie van deze nieuwe rubriek vinden. 

En herken je iets van Melissa? 

Wil je ook een 20 facts about invullen? Neem dan contact op via het contactformulier.