· 

Weekend met een dubbel gevoel

Afgelopen weekend was een beetje dubbel. Het was een heerlijk weekend, met lekker weer en gezellige momenten, maar mijn diabetes gooide roet in het eten. 

 

Laten we maar beginnen met het fijne gedeelte. Mijn weekend start altijd al op de vrijdag, heerlijk! En afgelopen vrijdag was het ook nog eens super lekker weer. In de ochtend had ik een geslaagde rijles. Daarna heb ik wat dingen in huis gedaan en in de middag ben ik met mijn oma de stad in geweest. Ik had nog een bon waarvan ik twee paar schoenen kocht. Verder hebben we heerlijk rond gewandeld en kopje thee gedronken in het zonnetje. 

 

Helaas eindigde de leuke dag niet zo fijn. Voordat ik ging slapen was mijn glucosewaarde wat aan de hoge kant en dit heeft de hele nacht aangehouden. Ik ben dus de hele nacht in de weer geweest met mijn glucosewaarden. 

 

Zaterdag had ik een cupcake bestelling staan. Ik ben vroeg begonnen, zodat ik ook vroeg klaar zou zijn met de bestelling. Ik wilde in de middag namelijk even slapen, want zaterdag avond hadden we een feestje en ik was erg moe van de slechte nacht. 

 

De zaterdag avond was erg gezellig! Ik dronk op het feest 1 wijntje. Ik koos er bewust voor om er niet meer te pakken, want ik had geen zin in nog een slechte nacht. Om half 1 ben ik naar huis gegaan terwijl de rest nog even de kroeg inging. Een verstandige keuze dacht ik zelf, maar helaas ook deze nacht was een drama. Uiteindelijk zat ik zo hoog dat ik begon met spugen. Na heel de boel (insulinepomp) vervangen te hebben zakte mijn waarde eindelijk. Ik heb die dag rustig aangedaan. 

 

Meestal kijk ik niet heel negatief naar mijn leven met diabetes, maar zondag baalde ik wel enorm. Iedereen heeft die avond daarvoor gedronken en lang doorgefeest en ik, diegene die maar een drankje dronk en vroeg naar bed ging, had de grootste ''kater'' van allemaal. Een ''diabeteskater'' kun je het beter noemen. 

 

Ik heb er even flink van gebaald, maar probeerde er daarna wel weer het beste van te maken. Het was nog steeds heerlijk weer dus hier heb ik dan ook erg van genoten! 

 

Herkennen jullie deze situatie? 

 

liefs,

Devlin

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Jeroen Thijs (dinsdag, 19 februari 2019 20:01)

    Nee, helemaal nie. Altijd het meeste drinken en minder kater dan de rest