· 

Bewust genieten


Ik ben dit weekend weg samen met het hele gezin en aanhang. Een weekend lang gezelligheid, zwemmen, relaxen en strandwandelingen. We zijn in Centerparcs Zandvoort. Heerlijk! 


Vrijdag maakte we onze eerste strandwandeling. Ik nam mijn telefoon en mijn vlog camera mee. Tijdens onze wandeling aan het strand maakte ik mooie foto’s en beelden voor in mijn vlog. Daarnaast maakte ik ook nog een aantal stories voor op Instagram. Als ik ergens ben waar het mooi en/of super leuk is, wil ik dit vast leggen. Voor later om herinneringen op te halen, maar ook om te delen met mijn volgers. Toen ik vrijdag weer terug in het huisje was had ik mooie beelden en foto’s van het strand, maar ineens bedacht ik me: “Heb ik nou echt bewust genoten van de omgeving waar ik was?”. Nee, eigenlijk niet. Terwijl ik zo bezig was met het maken van foto’s en video’s vergat ik op dat moment echt te genieten van waar ik was. Ik kwam thuis en had alle herinneringen vast gelegd op camera, maar niet echt in mijn hoofd. En was ik tot rust gekomen? Nee, ik was niet tot rust gekomen. 


Ik ben hier eens goed over na gaan denken. Natuurlijk is het leuk om mooie momenten vast te leggen, maar daarnaast moet je ook proberen bewust te genieten van het moment en de omgeving. De omgeving is veel mooier in het echt dan door de lens van je camera. 


Vanmorgen heb ik weer een heerlijke strandwandeling gemaakt. Ik heb dit keer bewust mijn camera en telefoon in het huisje gelaten. Voor mijn vlog had ik al mooie beelden en ik wilde nu eens echt bewust genieten van de wandeling en de omgeving. Ik heb alle beelden in mij opgenomen en echt genoten van alles om me heen. En kwam ik tot rust? Ja, ik kwam zeker tot rust. En die mooie herinnering, die zit in mijn gedachten. 


Herkennen jullie dit? Probeer dan ook eens om bewust je camera en telefoon weg te leggen. Maak eventueel eerst een aantal mooie foto’s en geniet daarna bewust van het moment. 


Liefs, Devlin 

Reactie schrijven

Commentaren: 0