· 

Diabetes update

Een diabetes update, dat is alweer even geleden. Ik dacht ik breng jullie weergeven op de hoogte van hoe alles gaat. Ik ben ook erg benieuw hoe het met jullie gaat? Mooie waarden? 

Mijn waarden zijn eigenlijk nog steeds niet heel veel veranderd. Ik zit voornamelijk hoog en heb een paar keer per week een hypo. Heel schommelend dus. Met de feestdagen was het helemaal een ramp. Ik wil dan toch gezellig mee eten met de rest, maar dat gaat niet altijd even goed. Vaak eet je vette dingen met veel koolhydraten en/of tafel je lang. Dat gaat mijn diabetes niet ten goede. Maar goed de feestdagen zijn maar 1 keer per jaar heb er wel ontzettend van genoten. 

Verder gebruik ik nog steeds de freestyle Libre. Ik ben nu ook bezig met de vergoeding van deze sensor. Ik val onder een van de voorwaarden die de verzekering opgesteld heeft. 

Nieuwe werkplek
Ja je leest het goed, ik ben begonnen op een nieuwe werkplek! Wel bij de zelfde organisatie, maar niet meer als leidster op het kinderdagverblijf. Momenteel werk ik als leidster op een peuterspeelzaal. Ik merk dat deze dagen minder intensief zijn en dat mijn waarden hierdoor ook beter te reguleren zijn. Op dit moment heb ik ook vastigheid wat er voor zorgt dat ik meer ritme heb en weet waar ik aan toe ben. In het begin had ik het best zwaar met de beslissing om over te stappen, maar ik heb het echt ontzettend naar mijn zin! 

Naast mijn nieuwe werk ben ik ook een klein bedrijfje begonnen. Cupcakes by dev! Ik bak cupcakes en pull apart cakes op bestelling. Ik vind dit echt super leuk om te doen en hoop op een succes! 

De goede kant op
Vorige week was een goede week. Ik merkte dat ik eindelijk mooie waarden had dan normaal! Mijn diabetesverpleegkundige zag dit ook. Heel fijn om het ook van haar te horen. Inmiddels heb ik wel weer wat mindere dagen gehad, maar het gaat de goede kant op.

Problemen met mijn infuusset 
Helaas heb ik wel wat problemen met mijn infuusset. Ik gebruik de quickset. Ik heb veel last van jeuk en huiduitslag onder de pleisters. Mijn buik ziet er niet uit! Verder heb ik regelmatig dat ik de pomp niet meer aan kan koppelen na het douchen. Het slangetje past dan ineens niet meer om de infuus pleister. Pas geleden is die in nacht los geraakt en toen ik daar achter kwam kreeg ik hem er niet meer op. Mijn suiker was inmiddels al flink gestegen dus ik denk dat die al een tijdje los zat. Enorm balen dus! Ik ben nu bezig met mijn diabetesverpleegkundige om eventueel over te stappen op een ander infuusset. Iemand die dit herkent?

Nou ik heb alweer een heel verhaal getypt haha! Ik hou jullie op de hoogte van mijn zoektocht naar een nieuw infuusset. Hoe gaat het met jullie? 

Liefs,
Devlin 


Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Sanne (donderdag, 17 januari 2019 01:28)

  Ooit de Mios geprobeerd? Mijn vriend vind de Quicksets verschrikkelijk maar is helemaal weg van de Mio.

  Ikzelf ben allergisch voor de pleisters en mijn infusiesetjes laten altijd rode, jeukerige en schilferende plekken achter die pas na 2 weken weg zijn. Wat ik doe is dat ik eerst een Tegaderm verband op de huid plak, en hier bovenop het infusiesetje plaats. De naald gaat mooi door het verband heen maar het plaksel komt niet op je huid. Tegaderm is hypoallergeen en geschikt voor op open wonden en werkt prima als barrière. :) Als het goed is vergoed de verzekering dit ook.

 • #2

  Melissa (zondag, 10 februari 2019 16:29)

  Net als Sanne zegt gebruik ik ook de Mio! Hiervoor had ik ook de Quick set, had ik ook erg veel problemen mee. Met de Mio niet!