Diabetes heb je niet alleen

Het is vandaag 14 november en dat betekend dat het vandaag wereld diabetes dag is! Deze dag staat in het teken van diabetes. Over heel de wereld word er deze dag extra aandacht gegeven aan dezeziekte. Er worden acties opgezet, er worden activiteiten georganiseerd en ook het nieuws scenkt deze dag aandacht aan diabetes. 

Elk jaar staat er een ander thema centraal. Dit jaar is dat: diabetes heb je niet alleen. Ik vind dit een heel mooi thema! Speciaal voor wereld diabetesdag en dit thema schreef ik deze brief voor mijn familie, vrienden en vriend.

Lieve allemaal,

Diabetes heb je niet alleen en dat weten jullie maar al te goed. Toen ik de diagnose kreeg stond niet alleen mijn wereld op zijn kop, maar ook die van mijn ouders en zussen. Mijn ouders moesten ineens leren hoe ze voor een kind met diabetes moesten zorgen. Wat een opgave is dat geweest. En wat dacht je van mijn zusje? Alle aandacht ging ineens naar mij en mijn ziekte en dat is op die leeftijd lastig om te begrijpen en te accepteren. 

Ook mijn vriendinnen hebben ermee te maken. Soms staat er een leuke afspraak op de planning waar ook jullie je op verheugen, maar kan die dan niet doorgaan vanwege een heftige hyper.

En dan nog mijn lieve vriend. Zo had je ineens een vriendin met diabetes. Je moest leren wat je moet doen in geval van nood en moet altijd maar dealen met die moodswings die bij hoge en lage bloedsuikers komen kijken. 

Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor alles wat jullie voor mij doen en voor mij over hebben. 

“Diabetes heb je niet alleen” 

Liefs,
Devlin 


Reactie schrijven

Commentaren: 0