Vakantie gedachten

Hier lig ik dan. Heerlijk op mijn bedje aan het zwembad. Boekje erbij, zonnebril op mijn neus en plakkerige zonnebrand op mijn lichaam. Hier heb ik het hele jaar opgewacht, vakantie! Gek genoeg vind ik het de eerste twee dagen altijd lastig op vakantie. Ik probeer te genieten, maar dat lukt niet altijd. Doordat ik de hele dag “niks” te doen heb begin ik te denken en te piekeren. Veel mensen kunnen alles los laten tijdens hun vakantie, maar dat lukt mij nooit zo goed. De eerste twee dagen denk ik dan ook veel na over wat er op dat moment allemaal speelt in mijn leven. Hier door is ontspanning dus ver te zoeken. 

De derde dag gaat het vaak alweer wat beter. Voor mijn gevoel heb ik dan alles op een rijtje kunnen zetten en alles even kunnen parkeren. Ik geniet van de omgeving, lees boeken en doe regelmatig een dutje. 

Wanneer de vakantie ten einde loopt begint het denken weer. Nu wel op een andere manier. Ik begin te denken over hoe ik dingen kan veranderen en hoe ik het straks na mijn vakantie allemaal ga aanpakken. Dit keer vergt het denken geen energie, maar geeft het juist energie. Nieuwe energie om dingen anders aan te gaan pakken wanneer het “normale” leven weer begint. Eigenlijk net zoiets als goede voornemens hebben tijdens het nieuwe jaar. Ik heb dat niet zo sterk aan het einde van het jaar. Ik Heb die “goede voornemens” juist altijd na de vakantie. 

Op vakantie lijken al mijn ideeën top ideeën. Thuis blijkt dat niet altijd zo te zijn haha! Wat ik wel fijn vind is dat ik na de vakantie ook echt weer zin heb om naar huis te gaan en het “normale” leven weer op te kunnen pakken. Dit was een paar jaar geleden wel anders. Ook op vakantie was ik toen de tijd ook niet heel vrolijk, maar het hielp mij wel om even aan de realiteit te ontsnappen. Ik zag er dan ook als een berg tegen op om weer naar huis te moeten. Daar begon alles weer. 

Als ik daar aan denk zie ik hoever ik eigenlijk ben gekomen en hoe trots ik daar op mag zijn. 

Ja ik geniet enorm van mijn vakantie! De negatieve gedachten zijn weg en ik zit alweer vol nieuwe energie. Ik ga hier nog een paar dagen genieten en daarna ook nog een weekje in Nederland. Dus die nieuwe ideeën laat ik even met rust en ik geniet nog even van mijn welverdiende ontspanning. 

Liefs, 
Devlin 

P.S Hoe ervaren jullie dit? Kunnen jullie gelijk ontspannen op de eerste vakantiedag? Hebben jullie ook “goede voornemens” jullie vakantie? Ik ben benieuwd!


Reactie schrijven

Commentaren: 0