Bijkomen

Terwijl ik dit schrijf lig ik heerlijk aan het zwembad in Zuid Frankrijk. Ik kijk er naar uit om een week helemaal niks te “moeten” doen. Gewoon een weekje rust. Rust voor mijn lijf en rust voor mijn geest. Want eerlijk is eerlijk, de laatste weken vond ik zwaar. Op de een of andere manier liep het allemaal niet zo lekker. Ik had het gevoel dat ik mijn werk niet deed zoals ik zou willen, mijn suikers gingen van hoog naar laag, ik at slecht (veel, maar slechte dingen), ik sliep onrustig en voelde mij constant gestrest. Het was ook een spannende en verdrietige tijd. Mijn opa werd ziek. Ik zag dat mijn familie zich zorgen maakte en ik natuurlijk ook. Onze zorgen waren terecht, want vorige week is hij helaas overleden. Hij is 84 jaar geworden. Een mooie leeftijd natuurlijk, maar je wilt iemand waar je van houd nooit missen. Ik vond het zwaar. Het was voor het eerst dat ik zoiets van dichtbij mee maakte. 

Mijn eerste vakantie week was dan ook alles behalve ontspannen. En die ontspanning had ik juist echt even nodig. De stress op het werk, steeds de vraag of ik het wel goed doe, de hoge suikers en rusteloze nachten. En daarnaast de zorgen om mijn familie. 

Natuurlijk zijn er mensen die het veel zwaarder hebben en dat houd ik ook altijd in mijn achterhoofd. Ergens ben ik ook heel dankbaar. Dankbaar dat ik mijn opa zolang heb gekend, dankbaar dat ik zo’n lieve en hechte familie heb en dankbaar dat ik een baan heb die ik altijd al wilde. Natuurlijk loopt niet alles even lekker en zijn er periodes dat het lastig is om ergens van te genieten. Zo is het verlies van mijn opa natuurlijk erg verdrietig en zou ik op mijn werk wat meer vastigheid willen in plaats van “de invalkracht” te zijn. Toch probeer ik ook te denken aan de mooie dingen en aan de mooie kanten van alles. Afgelopen periode had ik hier gewoon wat meer moeite mee dan normaal. 

Deze week probeer ik dan ook echt mijn rust te vinden en om alles even op een rijtje te zetten. Nu ik dit van mij heb afgeschreven voel ik me in ieder geval al een stukje beter. Dat schrijven helpt mij zo. 

Liefs, Devlin 


Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  liesbeth (maandag, 06 augustus 2018 16:39)

  geniet ervan!!!

 • #2

  Patricia (maandag, 06 augustus 2018 16:54)

  Geniet ervan�

 • #3

  hilde nys (maandag, 06 augustus 2018 17:52)

  geniet van je vakantie ! Je hebt het meer dan...verdiend