Lieve opa

Lieve opa,

 

Opa brombeer, dat is hoe wij u vaak noemde. We noemde u zo, omdat u nog al kon brommen op ons. Pas op! Niet te dicht bij de televisie, straks breekt er nog iets, niet aankomen! Natuurlijk was dit niet boos bedoeld, maar u was nog al zuinig op uw spullen. Wij konden er daarom ook altijd om lachen en maakte er graag wat grapjes over. Vervelend vonden we het nooit! 

 

Elke vrijdag middag kwamen ik en mijn zusje bij u en oma eten. Het was bij jullie een gewoonte om in de middag warm te eten. Lekker Hollandse pot. Oma schepte altijd het eten op voor mij en mijn zusje. Wanneer oma eindelijk toe was gekomen aan haar eigen bordje had u uw bord al leeg gegeten (met een opscheplepel, want een normale lepel was te klein haha). Ook hier hebben wij vaak grapjes over gemaakt en enorm om gelachen. 

 

Het huis van u en oma hing altijd vol met klokken en schilderijen. Hier hield u enorm van en af en toe probeerde u een schilderij wat mooier te maken door zelf met een kwast aan de gang te gaan. Dit ging niet altijd even goed haha! Ik kan mij nog herinneren dat ik een schild moest maken op de middelbare school. Zelf was ik niet zo goed in schilderen dus brachten we het schild naar u en u zorgde dat het schild er perfect uit kwam te zien. Ja, schilderen dat kon u wel! 

 

Wat ik mij ook goed kan herinneren is dat wanneer mijn zusje en ik binnen kwamen u altijd riep: ''He, daar hebben we de witkoppen!''. U maakte altijd grapjes en bij elk bezoek zag ik u weer lachen. Vaak lachte u om een van uw eigen grapjes. 

 

U was en bijzondere man! Iemand die er altijd tip top uitzag. Als ik binnenkwam met een nieuwe jas of een nieuw paar schoenen was u altijd diegene die dit zag.

 

U was nooit zo van het knuffelen of uitstapjes maken met ons, maar toch zag je dat u van ons hield en om ons gaf. U vroeg altijd naar ons en kon ons stiekem echt niet missen. 

 

Lieve opa, ik ben blij dat ik u 21 jaar heb gekend. Natuurlijk wilde ik u nog lang niet zien gaan, maar helaas kunnen wij deze beslissingen niet maken. Ik ga u en uw humor missen! 

 

Ik hou van u! 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Jolanda (dinsdag, 31 juli 2018 07:53)

  Prachtig ��

 • #2

  Hans Helmerhorst (dinsdag, 31 juli 2018 17:17)

  Schitterend en precies zoals ik je jaren terug, samen met je moeder om te collecteren, heb leren kennen.
  Even een traantje wegpinken. Dat mag toch wel hè?
  Heel veel sterkte allemaal.