Pinksterweekend

De week is alweer bijna afgelopen, maar toch wilde ik nog even een stukje schrijven over afgelopen weekend. Het was een lang weekend vanwege de Pinksteren. Ik heb een heerlijk weekend gehad met twee BBQ'S en met een dagje weg. Mijn diabetes houd nooit zo van dit soort dagen, die heeft het liefst van die standaard dagen met een normaal ritme. In dit artikel vertel ik jullie dus over mijn Pinksterweekend. 

 

Lekker eten

Afgelopen Pinksterweekend stond in het teken van eten haha! Aan mijn dieet heb ik mij eerlijk gezegd niet goed gehouden. Ik probeerde wel gezond te ontbijten en te lunchen, maar in de avond stonden er steeds lekkere (en slechte) dingen op het menu. Zaterdag had ik al totaal geen zin om te koken. Ik besloot om weer eens een keer een pizza te bestellen! Heerlijk! Alleen in pizza zitten veel langwerkende koolhydraten .. Hierdoor stijgt mijn bloedsuiker nog enorm een aantal uur later. Ik ga een dual bolus. Dit wil zeggen dat de pomp gelijk een deel van de hoeveelheid insuline afgeeft en de rest verspreid over een uur (dit stel je zelf in). Dit hielp wel, want ik eindigde na een aantal uur op de 14.1. Nog steeds te hoog, maar ik heb wel eens gekker meegemaakt met pizza. In de avond ben ik ook nog even naar de kroeg geweest en dronk ik een aantal drankjes. Mijn waarde eindigde op 26.7! Oeps! Toch heb ik niet heel veel insuline gegeven, aangezien de waarde flink zakt wanneer de alcohol is uitgewerkt. Ja, ook daar moet een diabeet weer rekening mee houden.

 

Zondag heb ik overdag eigenlijk heel gezond gegeten. Ik ontbeet goed, lunchte goed en at gezonde tussendoortjes. In de avond stond er een BBQ op de planning. Natuurlijk kan je de BBQ ook gezond maken, maar bij ons thuis staan er toch veel slechte dingen op tafel. Het was heerlijk weer en ik vond dat ik van deze BBQ mocht genieten. Ik eet graag stokbrood tijdens een BBQ, maar daar zijn ze weer .. Al die koolhydraten! Ik probeer altijd te tellen hoeveel stokbroodjes ik eet, zodat ik ongeveer weet hoeveel insuline ik moet geven. In vlees zit gelukkig (vrijwel) geen koolhydraten dus daar hoef ik niet zo op te letten. Ook in de slaatjes die erop tafel staan zitten weer koolhydraten die uitgerekend moeten worden. Na de BBQ had ik een waarde van 12.1. Prima dus na zo'n maaltijd! 

 

Safaripark Beekse Bergen 

Maandag besloten we erop uit te gaan. Samen met mijn vriend, mijn zusje en haar vriend reden we naar safaripark Beekse Bergen. Het was enorm druk op de weg! Toen we uiteindelijk aankwamen konden we ook niet gelijk met de auto op ''safari'', want daarvoor was het te druk. We besloten maar wat te gaan eten aangezien het toch lunchtijd was. Ik had me voorgenomen om een gezonde lunch te kiezen, maar er was zoveel lekkers en ook de rest nam iets ''ongezonds''. Natuurlijk is dit geen excuus en geen reden om ook ongezond te gaan eten, maar toch kon ik het niet weerstaan. En ach, wanneer eet je nou tussen de wilde dieren haha! 

 

Na de lunch hebben we toch de auto safari kunnen doen. Hierna hebben we ook nog heel het park door gewandeld. Gelukkig aten we tussendoor een ijsje, want het was een flink stuk wandelen! Mijn suikers zakken dan altijd enorm. 

 

'S avonds aten we weer gewoon thuis. Er was zoveel over van de BBQ dat we de restjes maar opgemaakt hebben. 

 

Moe, maar voldaan ging ik rond 10 uur naar bed met een waarde van 14.2. Het was een weekend met niet al te beste suikers en met niet al te gezond eten, maar het was wel een heel erg leuk weekend! En af en toe zijn die weekenden de slechte suikers wel waard. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0