Mijn weg naar een gezonder leven #1

Mijn weg naar een gezonder leven. In deze reeks artikelen ga ik jullie meenemen tijdens mijn weg naar een gezonder leven. Zoals ik jullie al eerder vertelde, heb ik veel moeite met afvallen engezonder leven. Ik heb een coach ingeschakeld die mij hierbij gaat helpen. De coach die ik ingeschakeld heb is Irene van Fit With Diabetes. Vorige week ben ik begonnen met het coachingsprogramma. Indit eerste artikel vertel ik jullie hoe vorige week beviel en of ik al enig verschil merk. 

Week 1 
Vorige week ben ik begonnen met mijn coachingsprogramma. Ik kreeg via een app mijn voedingsdagboek. Hierin staat precies wat en hoeveel ik mag eten. Het viel mij gelijk op dat het best veel was wat ik moest eten! Toch kreeg ik een normaal aantal calorieën binnen. Ook viel mij meteen op dat er af en toe wat lekkers ingepland stond. Zo mag ik op vrijdag frietjes eten en stond er afgelopen zaterdag een klein reepje Tony’s Chocolonely ingepland, yes! 

Verder stonden er veel lekkere, maar gezonde dingen en gerechten in. Ik ben ook erg blij met het feit dat het gewoon normaal en vers eten is en niet van die superfoods en al die andere foodtrends. Ik geloof daar namelijk totaal niet in. 

Naast het gezonde eten kreeg ik ook een app met sportoefeningen. Zelf ben ik naast de sportoefeningen ook twee keer een aantal kilometer gaan skeeleren. Dit beviel goed! 

Hoe is de eerste week bevallen?
Hier heb ik maar één antwoord op en dat is: ‘Super goed!’. Het viel reuze mee, omdat ik alles wat ik mocht eten lekker en vullend was. Verder had ik ook geen zin in ongezonde dingen, omdat ik het gevoel had dat ik zo lekker bezig was. Top dus! Naast dat ik mij er goed bij voelde merkt ik het gelijk aan mijn bloedglucose waarden! Ja echt waar! Heel apart dat je dit zo snel terug zit in je bloedglucose waarden. 
Tegenslag
Helaas kreeg ik een aantal tegenslagen te verwerken. Zaterdag heb ik mijn konijntje in moeten laten slapen. Erg verdrietig, want hij waszolief en zo tam! Echt een onderdeel van ons gezin. Opzich ging het gezonde eten die dag nog redelijk goed, maar veel trek had ik niet. 

Zondag begon ik de dag weer goed, maar helaas werd ik in de avond ziek. Ik kreeg koorts, hoofdpijn en was erg misselijk. Ook maandag en dinsdag heb ik nog flink ziek op bed gelegen. Eten is er bijna niet van gekomen. Vandaag voelde ik mij weer iets beter, maar mijn eten smaakt nog niet en de misselijkheid is nog niet helemaal weg. 

Gelukkig kon ik voor advies terecht bij mijn coach. Haar advies was om gewoon goed uit te zieken en om wel voldoende fruit proberen te eten. Ik hoop dat ik morgen weer een beetje normaal kan eten! 

Al met al was het dus een fijne eerste week. De week eindigde alleen niet fijn en begon ook niet zo heel goed. Toch probeer ik positief te blijven. Volgende week word gewoon weer een super goede en fijne week! 

Fijne avond.
Waarden voor het starten met het coachingsprograma
Waarden voor het starten met het coachingsprograma
Waarden tijdens de eerste week
Waarden tijdens de eerste week

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Rebecca (zondag, 29 april 2018 20:20)

    Wat gaaf dat je gelijk al verschil ziet in je bloedglucosewaarden! Dat werkt erg motiverend :) Ik ben benieuwd naar je volgende updates!