Slechte diabetes gewoontes

Slechte diabetes gewoontes


Iedereen heeft ze wel, slechte gewoontes. Naast dat ik in het algemeen een aantal slechte gewoontes heb, heb ik ook een aantal slechte gewoontes op het gebied van mijn diabetes. 


Wat zijn mijn slechte diabetes gewoontes?


Ik prik altijd in dezelfde vingers aan de zelfde hand


Helemaal niet slim natuurlijk! Het is juist belangrijk om af te wisselen. Toch doe ik dit vrijwel nooit. Waarom niet? Eerlijk gezegd vind ik deze vingers gewoon het makkelijkst en denk ik er niet eens meer bij na tijdens het prikken. 


Ik verwissel mijn infuusset vaak pas als de insuline helemaal op is


Ik heb vaak geen zin om mijn infuusset te wisselen. Ik wacht meestal tot de insuline helemaal op is. Dan moet ik het allemaal wel vervangen, want anders krijg ik geen insuline meer binnen. 


Ik eet teveel tijdens een hypo


Ook dit is een hele slechte gewoonte van mij. Als ik een hypo heb eet ik alles wat los en vast zit. Het is helemaal niet nodig om zoveel te eten, maar toch blijf ik het doen. 


Ik was mijn handen niet voor het prikken


Ook dit is natuurlijk een slechte gewoonte! Het is juist belangrijk om je handen voor het prikken te wassen. Eigenlijk weet ik zelf ook niet zo goed waarom ik dit niet doe. Luiheid? 


Eigenlijk zou ik al deze slechte gewoontens eens aan moeten pakken. Misschien een leuke nieuwe challenge? Haha! Wie Herkent deze slechte gewoontes? Wat zijn jouw slechte gewoonten? Ik zou het leuk vinden om die te lezen!


Fijne avond! 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Rolien (donderdag, 12 april 2018 17:58)

  Heel herkenbaar! Ik heb precies dezelfde slechte gewoontes �
  Alleen mijn infuus doe ik tegenwoordig wel wat eerder omdat de pleister zo enorm jeukt, en dat al na 2 dagen �

 • #2

  Yvonne (vrijdag, 13 april 2018 22:43)

  Mmm ja handen wassen doe ik ook nooit. En het infuus gaat al zo vaak verkeerd dat ik er al van baal...