Nieuwe kaarten collectie

Yeah! Ik ben begonnen aan een nieuwe collectie kaarten. Dit keer pak ik het anders aan, want naast mijn eigen ontwerpen, zijn ook de illustraties van mij. Ik teken de illustraties zelf met inkt en geef ze kleur door middel van aquarel verf. Op deze manier zijn de kaarten net wat bijzonderder en wat meer ''eigen''. 

 

JDRF

De opbrengst van de kaartjes gaat nog steeds naar het goede doel. Zelf verdien ik niks aan de verkoop van de kaartjes. Alhoewel het JDRF zich inzet voor alle mensen met diabetes dus ook voor mij. En daarnaast vind ik het ook gewoon heel erg leuk om te doen! Hieronder vertel ik nog wat meer over het JDRF. 

 

Het JDRF staat voor Juvenile Diabetes Research Foundation. Het JDRF is een organisatie die zich inzet voor een wereld zonder diabetes. Hun motto is: ''van type 1 naar type geen''. 

 

Het JDRF is in 1970 opgericht in de Verenigde Staten door ouders van kinderen met diabetes type 1. Inmiddels is het de grootste organisatie op gebied van onderzoek naar diabetes en hebben ze al zo'n 2 miljard euro in type 1 diabetes onderzoeken gefinancierd. Dit in zo'n 27 landen. Sinds 2010 heeft Nederland een eigen JDRF-vestiging. Tot op heden heeft het JDRF in Nederland voor ruim 25 miljoen euro aan baanbrekend onderzoek gefinancierd. 

 

JDRF is de enige organisatie in de wereld met een daadkrachtig en realistisch plan voor nieuwe behandelmethoden die het leven van mensen met type 1 diabetes structureel verbeteren en uiteindelijk voor een wereld zonder type 1 diabetes.

 

Bron: www.jdrf.nl 

 

Waarom het JDRF?

Ik heb gekozen voor het JDRF, omdat ik graag een organisatie wilde steunen die onderzoek doet naar diabetes. Dit sluit goed aan bij mijn blog en natuurlijk ook omdat ik zelf diabeet ben. 

 

Meer informatie over het JDRF? Ga dan naar www.jdrf.nl 

 

Ik ga nog even verder werken aan de nieuwe collectie kaarten en ga ze zo snel mogelijk online zetten! Hieronder een kleine sneak peak. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0