Het verhaal van Leona

Leona is 22 jaar en heeft al diabetes sinds 2003. Voor mijn blog schreef zij haar verhaal op. Scrol snel verder voor het verhaal van Leona. 

 

Hallo, 

 

Ik ben Leona, 22jaar en sinds 20-12-03 weet ik dat ik diabetes heb. Ik was toen 8 jaar oud. 

Ik kwam er achter doordat ik bij een vriendin sliep en ik vroeg constant om drinken (normaalgesproken zou ik nooit om drinken durven te vragen haha, maar ik had zo’n dorst) en ik ging om de 5 minuten naar de wc. Toen vertelde die vriendin haar moeder dat aan mijn moeder. Vervolgens ben ik dus naar mijn nicht gegaan en heb ik mijn bloedsuiker laten prikken, die zo rond de 30 was!! (tussen de 4 en de 8 is normaal voor iemand zonder diabetes). We hebben het ziekenhuis gebeld en moesten ’s avonds direct komen. Ik leerde insuline spuiten (de eerste keer mocht ik dat doen in een knuffel om zo te kunnen oefenen) en ik leerde om in mijn vinger te prikken. De dag er na moest ik weer terug komen voor meer informatie en ook om nog een keer insuline te kunnen spuiten. Ik hoefde gelukkig niet opgenomen te worden in het ziekenhuis! 

2 jaar lang heb ik insuline gespoten, daarna kreeg ik een insuline pompje, dat maakte alles een stukje makkelijker. (met spuiten had ik een best wel streng dieet, en met het pompje was ik flexibeler m.b.t. het eten.) en nu heb ik nog steeds een insulinepomp. Mijn bloedsuikers zijn nu redelijk goed, soms nog wel een hyper of hypo, maar dat is gelukkig niet zo vaak meer. 

 

Groetjes Leona van Lier

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Sharon (maandag, 02 april 2018 16:32)

  Interessant verhaal. Groetjes Sharon

 • #2

  Joyce (dinsdag, 03 april 2018 11:15)

  Interessant Leona, goed gedaan!

 • #3

  Meriyem (dinsdag, 03 april 2018 18:53)

  Mooi geschreven super knap !!