Online diabetes vrienden

Bijna drie jaar geleden besloot ik om een blog bij te houden over mijn leven met diabetes. Ik zat toen die tijd niet lekker in mijn vel en had moeite met het accepteren van mijn diabetes. Ik dacht dat het mij zou helpen om alles van mij af te schrijven. Ik besloot dit online te doen, zodat ook andere diabeten het konden lezen. Ik dacht dat het ook fijn zou zijn voor die mensen om te lezen dat zij niet de enige zijn. Zelf vond ik dit namelijk altijd wel fijn. 

Nu drie jaar later heeft het mij inderdaad geholpen om alles van mij af te schrijven. Ik heb mijn diabetes leren accepteren. Ook krijg ik regelmatig reacties van medediabeten die het fijn vinden om mijn blogs te lezen. Alles is dus uitgekomen waar ik op hoopte. 

Wat ik niet had verwacht is dat ik ook veel online diabetes ‘vrienden’ zou ontmoeten. Vooral via instagram heb ik regelmatig contact met een aantal meisjes die ook diabetes type 1 hebben. Wanneer het even niet zo lekker gaat en ik dit op instagram plaats, zijn er altijd een paar die erop reageren en die het herkennen. Ze weten wat ze moeten zeggen en ik voel mij daardoor niet meer alleen. Ook voor tips kan ik altijd wel iemand een berichtje sturen. 

Via Facebook ben ik ook lid van een aantal diabetes Facebookpagina’s. Doordat ik regelmatig berichtjes lees die via deze pagina geplaatst worden, voel ik mij helemaal niet meer alleen. Ook leer ik veel van de anderen en kan ik vragen stellen. Verder kan ook ik weer andere helpen met hun diabetes gerelateerde problemen. 

Toen ik dit blog begon en actief werd op social media (onder the life of a diabetic) had ik niet verwacht dat er zo’n grote online diabetes community zou zijn. Ik ben wel erg blij dat dit er is! Ik heb er veel aan gehad en vind het nog steeds fijn om met andere diabeten in contact te komen. 

Bedankt allemaal! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0