Goed genoeg?

Doe ik het wel goed genoeg? Deze vraag spookt al de hele week door mijn hoofd. Mijn waarden zijn niet zo mooi sinds zondag. Ik heb voornamelijk hoge waarden en de mooie waarden die ik afgelopen week heb gehad kan ik op een hand tellen. Hoe komt dit toch? Ik voel me ook al de hele week niet zo fit, dus wie weet zijn mijn waarden hierdoor wel van slag. Toch geef ik ook mijzelf de schuld. Ik ben toch diegene die zorgt voor mijn eigen lichaam? Dan zou ik er dus wel niet goed genoeg voor zorgen als mijn waarden zo slecht zijn. 

Zelf weet ik ook wel dat ik wat meer zou moeten doen met mijn insulinepomp. Er zitten zoveel functies op de pomp. Waarom gebruik ik die dan niet? Stom vind ik dat van mijzelf! Ik vind het eerlijk gezegd gewoon een beetje eng. Ik vind het eng om te vertrouwen op een “apparaat”. Ik wil het liefst alles zelf in de hand hebben. Wanneer ik bijvoorbeeld al een paar uur een hoge waarde heb, zou ik mijn pomp hoger kunnen zetten, zodat er meer insuline vrij komt. Toch vind ik dit eng, want wat nou als er dan teveel insuline vrij komt en ik in een hypo (lage waarde) terecht kom? 

Ook moet ik mijn pomp meer om raad vragen wanneer ik bijvoorbeeld iets eet. Vaak eet ik rond half 10 in de ochtend iets en geef ik hier geen insuline voor. Dit vanwege veel lage waarden rond die tijd. Door te eten wil ik dus die lage waarde voorkomen. Eigenlijk zou ik gewoon insuline moeten geven voor deze snack en de hypo voorkomen door mijn pomp anders in te stellen rond die tijd. 

Het klinkt allemaal zo makkelijk, maar waarom vind ik het dan toch zo moeilijk? Ik wil goed voor mijn lichaam en diabetes zorgen, maar waarom doe ik dat dan niet? Stiekem baal ik . Ik baal van mijzelf. Ik baal ervan dat ik zo angstig ben en daardoor niet het beste uit mijn insulinepomp haal. Ik baal ervan! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0