Kerst

Morgen is het alweer oudjaarsdag, maar in dit artikel vertel ik jullie hoe mijn kerst is geweest. Ik heb namelijk een heerlijke kerst gehad! Ook met kerst speelt mijn diabetes een grote rol. Waar ik voornamelijk rekening mee moet houden tijdens kerst is al dat lekkere eten! Ik neem jullie mee naar mijn kerstdagen. 
Op kerstavond gaan wij altijd gourmetten met het gezin. We zorgen voor een mooi gedekte tafel en op de achtergrond luisteren we altijd naar 3FM (het glazenhuis). Voor ik begin met eten check ik altijd eerst mijn bloedsuiker. Als die niet te laag is dan geef ik alvast wat insuline en zet ik mijn pomp wat sneller. Ik weet dat ik steeds wat eet dus dan is het fijn als je pomp standaard wat extra insulime afgeeft. Tussendoor scan ik mijn bloedsuiker en kijk ik of er nog meer insuline nodig is. 

Ik heb weer erg van kerstavond genoten! 
Eerste kerstdag vierden we bij mijn opa en oma. Samen met mijn neefje en nichtje heb ik kerstkoekjes gebakken en daarna hebben wij met zijn allen gegeten. Ik schepte één keer op dus kon van tevoren berekenen hoeveel insuline ik nodig had. 
Tweeds kerstdag begon met een uitgebreid kerstontbijt. Ik at best veel croissantjes. Dit was niet zo slim, want mijn suiker bleef de rest van de dag hoog .. Toch heb ik nog wel kunnen genieten van het kerstdiner bij mijn vriend thuis! Toen ik wilde gaan slapen besloot ik nog wat extra insuline te geven, omdat mijn waarde nog steeds hoog was. Dit was niet zo slim, want om 1 uur werd ik wakker met een hypo van 1.5! Heel erg laag! Ik vond nog een pakke dextro en ben daarna beneden nog een boterham gaan eten. 

Ondanks de hoge en lage suikers van tweede kerstdag, heb ik een heerlijke kerst gehad! En jullie? 
Kerst outfit!
Kerst outfit!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Rob M. Visser (zaterdag, 30 december 2017 18:22)

    Mooi en zéér herkenbaar verhaal met als rode draad een paar prima en bovenal heerlijke Kerstdagen! > een goede jaarwisseling toegewenst <