Het verhaal van Emma

Afgelopen week ontving ik nog een diagnose verhaal. Dit keer van Emma. Emma staat heel positief in het leven en probeert ook haar ziekte op een positieve manier te bekijken! Ik vind het erg knap hoe zij dit doet. 

Aan het eind van het stuk geeft Emma jullie nog wat mee! :) 

Ik wil jullie ook hele fijne feestdagen wensen en Emma bedankt voor het insturen van jouw verhaal! 

Het diagnoseverhaal van Emma 

Hallo iedereen,


Ik ben Emma Hulstaert en ik ben 16 jaar oud. Ik kreeg te horen dat ik diabetes type 1 had toen ik 5 jaar was. Zelf weet ik niet zoveel meer over hoe het was zonder diabetes maar ik wil jullie toch heel graag mijn verhaal vertellen. Toen ik werd opgenomen heb ik in totaal 2 weken in het ziekenhuis gelegen. Ik weet wel nog goed dat ik het zelf niet zo erg vond en dat ik altijd zei dat ik met een kapstok was aan het rondwandelen. 😊 Thuis liep alles vlot en na een paar weken besloot ik dat ik mijn spuiten zelf wou zetten. Ik heb nooit problemen gehad met dat ik jaloers was op anderen maar ik heb me wel redelijk veel afgevraagd waarom ik dit juist moest voorhebben. Op school liep ook alles van een leien dakje. Ik voel ook heel goed wanneer ik een hypo/hyper heb dus dat maakte het op zich al een stuk makkelijker. Ongeveer 3 jaar geleden heb ik thuis een hele grote hypo gedaan. Zelf weet ik er natuurlijk niet heel veel meer van maar het idee dat ik nog eens zou kunnen flauwvallen maakt me er wel van bewust dat dit niet zomaar een ziekte is die binnen een paar maanden over gaat maar dat het een ziekte is die je altijd serieus moet nemen. Ik noem het niet graag een ziekte want ik voel me helemaal niet zo dus zelf zeg ik dat ik gewoon zoals alle andere mensen, niet perfect ben. 😉 Vorig jaar heb ik voor een insulinepomp gekozen. En ik ben nog altijd heel erg blij dat ik die keuze gemaakt heb. Er hangt inderdaad wel altijd iets aan je lijf maar dat vind ik niet erg want het is iets dat mij laat leven, elke dag opnieuw.

 

Ik wil nog aan iedereen meegeven ( diabeet of niet ) dat je altijd jezelf moet blijven. Wat dat sommige mensen ook zeggen of doen. Of welke handicap je ook hebt. Jij bent geweldig!

 

And Im perfectly imperfect.

Reactie schrijven

Commentaren: 0