Rollercoaster

Bijna een maand geleden schreef ik voor het laatst wat op mijn blog. Ik was even helemaal klaar met mijn diabetes! De titel van dit stukje zegt het al .. Mijn waarden gaan van extreem hoog naar extreem laag. Ik merk dat mijn lichaam eronder lijd. Ik ben super moe en kan ook veel minder hebben. Er zijn momenten dat ik me even zo gestrest voel dat ik echt even een momentje voor mezelf moet pakken. 

Door alles vond ik het ook erg lastig om er wat over te schrijven op mijn blog. Het was makkelijker om alles even weg te stoppen. Toch merk ik dat dit niet helpt .. Zaterdag ochtend had ik echt even een flinke dip en toen besefte ik me dat ik het juist niet weg moet stoppen. Zo gaat het alleen maar berg afwaarts. Het is juist fijn om dingen van je af te schrijven en om steun te ontvangen van mede-diabeten. 

Aan die suikers kan ik niet heel veel doen. Mijn best doe ik al, maar misschien moet ik toch nog wat meer doen dan dat? Extra letten op mijn koolhydrayen, stres verminderen, meer bewegen, meer contact met mijn diabetes verpleegkundige en nog vaker mijn bloedsuiker controleren. Dat zijn de dingen die ik voor mezelf op een rijtje heb gezet en waar ik nog wat harder aan wil werken. 

Ik hoop ook dat het mij lukt om weer wat meer te schrijven. Dit is voor mij ook een manier om stres te verminderen. Door het van mij af te schrijven blijf ik er niet steeds mee zitten en ben ik het even kwijt. 

Zijn er nog meer tips? 

En ik heb nog een vraagje aan de diabeten onder ons. Zouden jullie het leuk vinden om jouw diagnose verhaal in te sturen? Deze kan ik dan publiceren hier op mijn blog. Ik hoor zoveel verschillende verhalen en ben heel benieuwd naar jullie verhaal!  

Je kunt je blog mailen naar: dklaauwer@hotmail.com 

Ik zou het erg leuk vinden! 


Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Nicky (maandag, 11 december 2017 13:55)

  Heey,
  Als eerste even mijn complimenten over hoe je altijd alles verwoord.. Zo herkenbaar.
  Dit ook weer.. op dit moment een beetje dezelfde rollercoaster. Ik geef de maand december maar even de schuld. Gaat bij mij wel vaker mis rond deze tijd door de sowieso al minder energie in de winter. Een tip van mijn dvpk is altijd het slikken van vitamine D, om het energie level al wat omhoog te krijgen.
  Succes en hopelijk voel je je snel beter! X

 • #2

  Devlin (thelifeofadiabetic) (maandag, 11 december 2017 19:39)

  Hey Nicky!

  Bedankt voor je lieve reactie! En wat een goede tip. Ik ga er eens achteraan. Jij ook succes! Liefs Devlin