Verslag Mallorca

Ik schreef het al eerder, maar wat gaat een vakantie toch snel voorbij! Het ene moment sta je de koffer in te pakken en het andere moment pak je hem alweer uit. Gisteren ben ik weer thuis gekomen enwat was het een heerlijke vakantie! In dit artikel deel ik mijn vakantie met jullie en laat ik zien hoe ik alles regelde met mijn diabetes. 

Voorbereidingen 
Met een ziekte, zoals diabetes, kan je niet zomaar op vakantie gaan. Naast de "normale" voorbereidingen zijn er ook voorbereidingen die je moet treffen voor de diabetes. Ten eerste is het belangrijk dat je een verklaring van een arts regelt, zodat alle medicatie mee het land in mag. Verder zorg ik ook altijd voor een medicijn paspoort en een medisch ID. Verder moeten er voldoende infusie setjes mee, zodat de pomp regelmatig vervangen kan worden. Via de verzekering regel je een reserve pomp voor het geval dat je eigen pomp ermee ophoud. Naast de reserve pomp is het ook belangrijk om de insuline spuiten mee te nemen voor het geval de insuline in de pomp niet snel genoeg word opgenomen. Naast een reserve pomp is ook een reserve meter belangrijk. Voldoende meet stripjes en naaldjes moeten ook mee. Natuurlijk moet ook de insuline zelf mee. Deze mag niet in de normale bagage, want dan kan het bevriezen in het ruim. De insuline moet dus in de handbagage, maar moet wel koel blijven. Ik deed mijn insuline in een koel etui van de Hema. Verder nam ik nog een voorraad dextro mee en heb ik de noodnummers van het ziekenhuis in mijn telefoon gezet. Heel wat voorbereidingen dus, maar na een aantal jaar raak je eraan gewend haha!   
Het hotel lag aan een strandje
Het hotel lag aan een strandje
Op vakantie! 
Nadat alle voorbereidingen getroffen waren, was het tijd om te vertrekken. Bij de douane werd ik even tegen gehouden. Het poortje ging af en dat kwam waarschijnlijk door mijn pomp. Gelukkig kennen de meeste douane de ziekte en de medicatie die erbij hoort, dus mocht ik snel weer door. 

Toen we eenmaal in het hotel aankwamen, waren we blij verast! Het was een prachtig en nieuw hotel. Er was een mooi zwembad en er was een strandje. 
We kwamen rond etenstijd aan dus konden meteen aanschuiven. We hadden all inclusief geboekt en konden dus de hele dag eten en drinken. In het begin vond ik het wel spannend hoe mijn diabetes hier op zou reageren. Met zo'n buffet is het vaak toch gokken naar het aantal koolhydraten. Gelukkig ging dat de hele week goed! Na 11 jaar diabetes weet ik wel ongeveer wat er in de meeste etenswaren zit. Na het eten zijn we even naar de boulevard gelopen en hebben wij daar wat gedronken. 
Tijd voor een cocktail!
Tijd voor een cocktail!
Verder hebben wij eigenlijk niet veel gedaan. We stonden elke ochtend om negen uur op om te gaan ontbijten. Na het ontbijt zochten we een bedje aan het zwembad waar we dan de hele dag te vinden waren. In de middag gingen we steeds rond twee uur lunchen. Rond vier uur gingen we terug naar de kamer om even te douchen en Netflix te kijken. Rond zes uur was het tijd voor het diner. Na het diner deden we een spelletje op het balkon van de kamer of pakten we wat te drinken op de boulevard of bij het hotel. Zo zagen al onze dagen eruit. Heerlijk even helemaal niks doen en moeten! 
Diabetes
Van mijn diabetes heb ik amper last gehad! Ik heb het goed los kummel aten zonder dat ik het verwaarloosde. Overdag waren mijn waarden best wel mooi. In de avond stegen ze vaak, maar dat kwam vaak doordat ik dan een cocktail dronk. Met alcohol zit ik altijd liever iets te hoog dan te laag, want als de alcohol uitgewerkt is , zakt de waarde uit zich zelf. Verder heb ik één hypo (lage waarden) gehad. Ik verwisselde mijn pomp wel wat vaker en dat ging prima! Ik ben dus erg tevreden met hoe het gegaan is! 

Nu is het wel weer tijd om gezonder te eten, meer te prikken en mijn waarden weer scherper in de gaten te houden. Ook begint het "normale" leven weer. Ik ben vandaag en morgen nog vrij en begin woensdag weer met werken. Gelukkig kan ik er na zo'n vakantie weer helemaal tegen aan! 

Ben jij nog op vakantie geweest? En als je ook diabetes hebt, heeft jou diabetes zich ook gedragen? 

Liefs! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0