What's in my bag?

Afgelopen maandag was het weer tijd voor een bezoekje aan de internist. Vanwege het feit dat het ziekenhuis waar ik onder behandeling ben, in Rotterdam ligt, maken we er vaak een dagje van en gaan we vaak shoppen en langs de markthal. Als ik een dagje van huis ben neem ik altijd een paar standaard spullen mee voor mijn diabetes. Ik ga jullie vertellen wat ik meeneem als diabeet! 

What's in my bag? 
Als ik een dagje weg ga zit het volgende in mijn tasje: 

Dextro 
Dextro is eigenlijk gewoon druivensuiker. Druivensuikers zijn snelwerkende suikers en zijn dus perfect om een hypo (lage bloedsuiker) mee te behandelen. Ik vind ze niet echt lekker. Meestal neem ik de smaak multivitamine. Die vind ik nog het lekkerst. 

Pleisters
Ik heb ook altijd wat pleisters bij me voor het geval dat mijn sensor of infuusset los gaat zitten. 

Extra insulinespuit
Mijn insulinespuit zit ook in mijn tas. Als mijn pomp het om de één of andere reden niet meer goed doet, kan ik de spuit pakken. Ik vind het makkelijker om een spuit bij me te hebben dan een heel nieuw infuusset. 

De freestyle libre scanner
Hiermee scan ik mijn bloedglucose waarden. 

Batterijen
Mijn insulinepomp werkt op batterijen. Vandaar dat ik altijd reserve batterijen bij me heb. 

Paracetamol 
Na een hypo heb ik vaak erg hoofdpijn. Een paracetamol doet dan wonderen! Dus ook die zit altijd in mijn tasje. 

Naast deze spullen heb ik vaak ook nog gewoon mijn portemonnee en telefoon mee. In mijn portemonnee zit ook een medisch ID waarop staay aangegeven dat ik diabetes type 1 heb. 

Spuit, dextro, paracetamol, scanner, batterijen en pleisters
Spuit, dextro, paracetamol, scanner, batterijen en pleisters
Hoe was het in het ziekenhuis? 
In het ziekenhuis ging het goed! Mijn HBA1C is gezakt naar de 8.7! Nog steeds te hoog, maar het gaat de goede kant op. De internist was tevreden over hoe ik het allemaal doe. Leuk om te horen! 

Naast de afspraak bij de internist, hebben ze ook bloed afgenomen voor het biomarker onderzoek waar ik aan mee werk. 

Geshopt? 
Na het ziekenhuis bezoek hebben we nog even geshopt! Dat maakt zo'n bezoekje toch wel erg leuk. Ik kocht een nieuwe BH, een jurkje, een blouse en wat dingen voor de vakantie!  
Ik heb nog heerlijk twee dagen weekend! Morgen ochtend ga ik eerst langs de huisarts. Ik zit namelijk al een hele tijd onder de jeukende uitslag .. Verder ga ik genieten van mijn vrije dag! 

Fijne avond! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0