Efteling! Een wens van mijn oma

Een dagje naar de Efteling en het sprookjesbos bewonderen, dat was een wens die mijn oma had. En die wens vervulde we! Vorige week namen wij mijn oma mee naar de Efteling. Ze heeft er enorm van genoten! Ik neem jullie mee naar ons dagje Efteling en natuurlijk vertel ik hoe het met mijn diabetes ging tijdens zo'n dagje uit. 


Ik zorgde ervoor dat ik zelf wat tussendoortjes meenam. Ook nam ik een broodje mee voor tussendoor en een flesje AA drink voor een eventuele hypo. Natuurlijk eet ik op zo'n dag ook lekkere dingen, zoals een frietje, maar ik wilde ook wat gezondere tussendoortjes meenemen. Verder nam ik dextro mee, mijn extra meter, mijn scanner voor de sensor en nog wat andere dingen die niks met mijn diabetes te maken. 
De eerste attractie die wij bezochte was de Pandadroom. De wachtrij was kort en mijn oma keek haar ogen uit. Zo leuk om te zien hoe ze ervan genoot! 
De volgende attractie was de Fata Morgana. Het was even een gedoe voordat mijn oma erin zat, maar ze vond het prachtig! En wij vonden het weer prachtig om haar zo te zien. 
Dit was een van de meest bezochte attracties van vandaag! Haha!
Dit was een van de meest bezochte attracties van vandaag! Haha!
Mijn oma wilde graag frietjes eten en daar zeg ik geen nee tegen haha! Wel een koolhydraatbom. In friet zitten ook langzaamwerkende koolhydraten waardoor de suikerspiegel later nog veel stijgt. Gelukkig heeft de pomp hier een handige functie voor! Met een dual bolus gaf ik de helft van de insuline meteen bij het eten en de rest verspreid over een uur. 
Na de frietjes was het tijd voor het Sprookjesbos! Mijn waarden bleven al die tijd een beetje aan de hoge kant, maar dat vond ik niet zo erg aangezien we veel liepen. Het sprookjesbos was groter dan ik me kan herinneren haha! 
Holle Bolle Gijs
Holle Bolle Gijs
Met oma en mijn zusje
Met oma en mijn zusje
Zo'n huisje zou ik wel willen tijdens een hypo!
Zo'n huisje zou ik wel willen tijdens een hypo!
Tussendoortje! Nog een suikerbom, maar met mijn waarde ging het goed
Tussendoortje! Nog een suikerbom, maar met mijn waarde ging het goed
Weer richting de uitgang
Weer richting de uitgang
Het was een geslaagde dag! Het was zo bijzonder om mijn oma zo zien te genieten. Ze komt niet vaak ergens en al helemaal niet in een pretpark. Het was voor haar meer dan 40 jaar geleden dat ze de Efteling had bezocht. Ze heeft haar ogen uit gekeken! Het was een dag die ze nooit meer zal vergeten. 

En ik heb er ook van genoten. Ik heb ervan genoten om mijn oma zo gelukkig te zien! Ook met mijn waarden ging het prima. Ik heb alles kunnen eten en doen net als de rest. Natuurlijk moet ik iets meer nadenken en regelmatig mijn waarde controleren, maar verder heb ik nergens last van gehad! 

Het was een super dag! 

P.S

Ik ben gisteren ziek geworden, vandaar dat ik vandaag pas iets plaats. Met mijn suikers gaat het wel goed de afgelopen dagen! Ik heb nu gewoon last van een griepje. 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Gerda steenbeek (woensdag, 12 juli 2017 09:28)

    Wat lief dat jullie oma zo een fijne dag hebben bezorgd. De Efteling is voor alle leeftijden leuk. Goed om te lezen dat het met jou ook goed is gegaan. Mooie dag om op terug te kijken voor jullie allemaal. �