Slechte week

Iedereen heeft ze wel eens, een slechte dag. Ik had afgelopen week veel slechte dagen vanwege mijn diabetes. Dinsdag nacht begon het. Om 3:50 uur werdt ik wakker. Ik moest plassen en had enormedorst.Toen ik opstond merkte ik dat ik ook misselijk was. Ik meete mijn waarde en die bleek 27.6 te zijn! Vanwege de misselijkheid besloot ik ook mijn ketonen te meten. En ja hoor ook die waren 0.8! Opzich valt dit nog mee, maar eigenlijk mag je helemaal geen ketonen hebben. Gelukkig zakte mijn waarde en stond ik op met een mooie waarde. Ik ben de volgende dag gewoon gaan werken. Dit ging prima, maar ik was ontzettend moe en mijn lichaam was nog wat van slag. 

Donderdag was een leuke dag. Eerst moest ik een ochtendje werken en daarna ben ik naar de Ikea geweest. Door het vele lopen en doordat ik op andere tijden heb gegeten, was mijn suiker in de avond weer van slag. 

Vrijdag ben ik weer een ochtendje wezen werken. Dit ging prima! Aan het einde van de middag hadden we een feestje voor ouders en kinderen op mijn werk. Ook dit was erg gezellig. Na het feest kwam de kapper en daarna besloot ik even heerlijk in bad te gaan liggen. Ik was erg moe en had het koud. Ik meete mijn waarden nog een keer en die bleek HI te zijn. Dit is zo hoog (boven de 33.5) dat de meter het niet meer aangeeft. Ook heb ik de ketonenmeter er weer bij gepakt en ja hoor ook die waren weer aanwezig. Ik nam een flinke dosis insuline en heb die avond rustig aangedaan tot die weer was gezakt. 

Zaterdag wilde ik graag gaan klussen. Op zolder gaan we een lounche kamer maken. Ik heb opgeruimd en geverfd. Mijn waarden bleven, ondanks het klussen, erg hoog. Ik redde het niet om alles te doen. Ik had door alle hoge waarden en ketonen veel spierpijn en was erg moe. Ik heb dus verder die avond rustig aangedaan. 

Het was een rot week, maar er waren ook leuke dingen! Ik heb contact gehad met het ziekenhuis en probeer mijn suikers nu weer op de rit te krijgen. Ik ga een drukke, maar leuke week tegemoet. Deze week laat ik achter me en ik focus me weer op de betere dagen. 

Het is balen zo'n week, maar het is nou eenmaal zo. Ik vind het belangrijk om niet in het negatieve te blijven hangen. Daar knap ik (en niemand trouwens) van op. 

Ik neem straks een heerlijk warm bad en doe een masker op mijn gezicht. En morgen begint weer een mooie nieuwe week! 

Fijne zondagavond 


Één van de nachten
Één van de nachten
Weer ietsjes beter
Weer ietsjes beter

Reactie schrijven

Commentaren: 0