Flying dutch!

Ja ook dit jaar was ik weer bij The flying dutch in Amsterdam! En wat was het een geweldige dag! Vorig jaar schreef ik een verslag voor in het magazine van Jong diabetes en ook dit jaar wil ik jullie weer laten weten hoe het was :) 

Dit jaar besloten we wat later te vertrekken, omdat het vorig jaar wel een hele lange dag was. Om half 1 vertrokken we met drie auto's richting Amsterdam. In de auto dronk ik alvast een flesje water, want dan had ik alvast wat vocht binnen. Een aantal jaar geleden ging het namelijk niet goed met mij op een festival. Ik dronk te weinig en had hele hoge waarden. Ik eindigde uiteindelijk in de ambulance opweg naar het ziekenhuis met ketonen en uitdrogingsverschijnselen. Gelukkig heb ik daar wel van geleerd en was dit een geweldige dag! 

Toen we aankwamen haalden we meteen muntjes en liepen we naar de dansvloer. We dronken een drankje en dansten wat. Mijn suiker was aardig hoog, maar ik besloot geen insuline toe te dienen, omdat ik alcohol aan het drinken was. 

Rond een uur of 4 besloten we wat te eten. Ik gaf een normale eenheid insuline, omdat ik ondertussen alweer over was gegaan op het water. 

Na weer wat dansjes hebben mijn vriendin en ik even een plekje opgezocht in de schaduw. Ik controleerde mij waarden (wat trouwens zo makkelijk gaat met de nieuwe freestyle Libre) en gaf wat extra insuline, omdat mijn waarde hoog was. 

Vervolgens aten we een alcoholhoudend ijsje. Ik wist niet hoeveel koolhydraten hierin zaten, maar besloot geen insuline te geven, omdat we weer gingen dansen en het ijsje alcohol bevatte. 

Verder heb ik eigenlijk alleen maar water gedronken. Mijn waarde bleef hoog dus dat leek mij slimmer. Gelukkig vind ik dat helemaal niet erg, want ik vermaak me prima zonder alcohol! We hebben nog gezellig gedanst en genoten van de eindshow met het vuurwerk. 

Het was echt zo'n leuke dag! Ik heb eigenlijk totaal geen last gehad van mijn diabetes. Natuurlijk moet ik met andere dingen rekening houden dan andere, maar dat is nu eenmaal zo. Sinds ik mijn diabetes echt heb geaccepteerd geniet ik veel meer van dit soort dagen weg. Eerst vond ik het verschrikkelijk dat ik steeds moest prikken en niet onbezorgd alcohol kon drinken zoals de rest. Gelukkig heb ik dat nu totaal achter me gelaten en geniet ik net zoveel als de rest! 

Wel ben ik benieuwd of mijn medediabeten nog tips voor me hebben? Hoe zorgen jullie voor mooie waarden tijdens een dagje festival? 

Mijn tips:
  • Zorg voor extra medicatie (reserve) 
  • Drink voldoende water
  • Controleer elk uur je waarde 
  • Kijk uit voor hypo's! Vooral bij de combinatie van dansen, alcohol en zon! 
Ik hoop dat ik ook nog wat tips van jullie ontvang! :) 

Geniet van het lange pinksterweekend! 


Groepsfoto!
Groepsfoto!
Drukte!
Drukte!
Mijn pomp zat aan mijn broek, zoals altijd.
Mijn pomp zat aan mijn broek, zoals altijd.
Tot volgend jaar!
Tot volgend jaar!

Reactie schrijven

Commentaren: 0