Pomp update

Het is alweer even geleden dat ik begon met de insulinepomp en man man wat ben ik er blij mee! Ik vind het zo fijn dat ik nu alleen maar even een "apparaatje" tevoorschijn hoef te toveren voor het toedienen van insuline. 

De eerste week was even zoeken naar de juiste standen en nog steeds staat die niet helemaal goed ingesteld. In de nacht stijg ik enorm en vaak word ik dan ook rond een uur of vijf, dorstig en misselijk wakker. Wanneer ik dan wat extra insuline toedien zakt die wel weer mooi. Het handige aan de pomp is dus dat ik hem zo in kan stellen dat ik in de nacht automatisch wat meer insuline krijg, waardoor mijn waarden niet meer zo stijgt. Hij is nu al een paar keer opgehoogd, maar nog niet genoeg. Vannacht dus weer een stand hoger en kijken hoe het dan gaat! 

Verder heb ik ook totaal geen last van de pomp. Bij een broek klip ik hem aan een riem en onder een jurk draag ik een band of stop ik hem in mijn BH. 

Op mijn werk kan ik hem wat zachter zetten. Ik span me dan meer in en heb dan minder insuline nodig dan op een vrije dag. Nog een voordeel aan de pomp! Sommige kinderen vragen wel wat ik aan mijn broek heb zitten, maar dan vertel ik gewoon dat ik soms een beetje ziek ben en medicijnen nodig heb. Ze zijn nog te jong om het helemaal uit te leggen. 

Zaterdag ben ik ook wezen zwemmen. Nou ja, ik vond het erg koud dus heb alleen maar met mijn voeten in het water gelopen haha! Het was wel even wennen om met een pomp aan mijn bikinibroekje te lopen. Het schijnt ook dat de pomp waterdicht is, dus ik zou er ook echt mee het water in kunnen. Ik weet niet of ik dit wel durf. Misschien dat ik hem de volgende keer, als ik echt ga zwemmen, gewoon even afkoppel. 

Maar je leest het al, ik ben erg positief over mijn nieuwe insulinepomp! En in combinatie met de Freetsyle Libre sensor is het allemaal een stuk overzichtelijker dan eerst. Ik ben er blij mee! 

Fijne avond! 
De pomp hing ik aan mijn bikini broekje
De pomp hing ik aan mijn bikini broekje
De pomp, de freestyle Libre en de meter waar ik af en toe mee meet als ik de Libre niet vertrouw
De pomp, de freestyle Libre en de meter waar ik af en toe mee meet als ik de Libre niet vertrouw

Reactie schrijven

Commentaren: 0