De insulinepomp!

Eindelijk! Na lang wachten en heel veel geregel, ben ik dinsdag gestart met een nieuwe insulinepomp! Eindelijk geen naald meer die ik meerdere malen per dag in mijn lichaam moet zetten. Nu is het een infuusje dat ik 1 keer in de drie dagen aanbreng. Veel beter! 

Toen ik dinsdag het ziekenhuis uit liep was het tijd om iets te eten. Ik haalde afhaal sushi bij Sumo en at het in de auto op. Voordat ik aan deze lekkernij begon rekende ik uit hoeveel koolhydraten ik ging eten. Ik was al aan het bedenken hoe ik mijn spuit klaar zou maken, hoe ik ondertussen mijn eten vast ging houden en hoe ik mijzelf ging injecteren met die autogordel om mijn buik. Toen besefte ik me ineens dat dit niet meer hoefde! Ik pakte mijn pomp, voerde het aantal koolhydraten in, de pomp rekende uit hoeveel insuline ik nodig had, ik drukte op de knop en de pomp gaf de insuline. Nu kon ik genieten van een maaltijd in de auto zonder al dat gedoe van de insuline injecteren. Ideaal! 

En wat helemaal super was? Ik hoefde ook niet eerst in mijn vingers te prikken, maar kon mijn waarde gewoon scannen met de Libre! Ik ben zo blij met al deze nieuwe technologie. 

De eerste dagen 

De eerste dagen met de pomp verliepen eigenlijk meteen best goed. De eerste dag was gisteren en het was natuurlijk erg warm. Hier reageert mijn diabetes op door erg te zakken, waardoor ik veel last heb van hypo's. Ik heb dus ook  een aantal hypo's gehad gisteren. Het ideale van de pomp is dat ik hem zachter kan zetten en daardoor minder insuline binnen krijg. Dit heb ik ook de hele dag gedaan, waardoor het aantal hypo's beperkt bleven. 

Vannacht werdt ik wakker met veel dorst. Toen ik mijn waarde scande zag ik dat die 25.5 was. Ik prikte ook nog even in mijn vinger om te kijken of de Libre de juiste waarde aangaf. Deze gaf dezelfde waarde aan dus gaf ik extra insuline met mijn pomp. Twee uur later ging mijn wekker en toen was mijn waarde mooi gezakt naar de 9. 

Ook vandaag ging goed! Ik heb mijn pomp wel de hele dag zacht gezet. Ik was aan het werken en dan heb ik minder insuline nodig. 

Net heb ik voor het eerst alleen mijn infuus gewisseld. Dit ging prima! En tot nu toe heb ik nog geen vervelende uitslag, zoals bij de Omnipod. 

Kortom, ik ben zo blij met deze nieuwe stap! 

En net kreeg ik ook nog te horen dat ik mijn portfolio van mijn opleiding behaald heb! Mijn avond kan niet meer stuk :) 

Reactie schrijven

Commentaren: 0