Bedankt mama!

Voor mijn lieve mama,

Wat heb ik een bewondering voor de vrouw die ik mama noem. Mama zijn is al niet de makkelijkste taak, maar mama zijn van een kind met diabetes is nog een tikkeltje lastiger. 

Mijn moeder is er altijd voor me. Zo ook toen ik de diagnose diabetes type 1 kreeg. Mijn moeder week nooit van mijn zijde. Ze sliep bij mij in het ziekenhuis op een klein opklap bedje, hield mijn hand vast tijdens de onderzoeken en leerde zelfs hoe ze insuline moest injecteren door het bij zich zelf te oefenen met een zoutoplossing. Mijn moeder leerde in 24 uur tijd wat diabetes in hield en hoe zij voor mijn diabetes moest zorgen. 

Toen we weer thuis waren had mijn moeder er naast de taak van moeder zijn, ook de taak van verpleegster erbij gekregen. Zij prikte mij de eerste periode en rekende alles uit. Wat moet dat lastig zijn geweest, je kind telkens maar te prikken. 

Nooit kon ze een dagje op stap zonder aan mij te denken. Zou ze wel spuiten? Prikt ze wel? Eet ze wel genoeg? Let de oppas wel goed genoeg op haar? 

Ook toen ik ouder werd en het zelf ging regelen bleven de zorgen. Elke middag dat ik ergens anders at belde ik mijn moeder. Ik vertelde wat ik gegeten had en zij vertelde mij hoeveel insuline ik hiervoor moest geven. Zelfs op een afstand zorgde ze voor mijn diabetes. 

Nu ik 20 ben doe ik alles zelf, maar de zorgen blijven. 

Mama, bedankt! Ik heb zoveel bewondering voor jou! Je zorgt altijd voor mij en je twee andere dochters, ondanks de problemen die je zelf hebt. 

Ik hou van jou! 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Jolanda (zondag, 13 mei 2018 11:14)

    Prachtig je heb ook een geweldige moeder ����

  • #2

    Bianca (zondag, 13 mei 2018 21:03)

    Mooi!! X van een moeder van een zoon met T1D.