Groningen

Afgelopen week ben ik heerlijk een paar weekjes naar Groningen geweest met een goede vriendin. Het waren leuke en gezellige dagen! Mijn diabetes werkte helaas niet mee, maar dat mocht de pret nietdrukken. Op dit moment lig ik ziek op bed .. Mijn suikers schommelen enorm. Of dit komt door mijn mini vakantie? Ik weet het niet zeker, maar het ziet er wel naar uit. Ondanks alles kijk ik er metveel plezier op terug. Benieuwd? Lees dan snel verder! De hotelkamer
De hotelkamer
We verbleven in het Martini hotel dat midden in de stad lag. Het was een mooi hotel en de slaapkamers waren goed! Toen we aankwamen was het nog te vroeg om in te checken dus besloten we een hapje te gaan eten. 
We aten wat op een terassje bij de drie gezusters. Het eten was heerlijk! Mijn glucosewaarde was op dat moment al aardig hoog. Toch moest ik wat eten, want het was lunchtijd en het is natuurlijk niet goed om een maaltijd over te slaan. 

Na het eten spoot ik een flinke hoeveelheid insuline en liepen we terug naar het hotel. We checkten in en pakten onze spullen uit. 
Uitzicht vanaf de kamer. Niet heel bijzonder en die klok heb ik vaak horen luiden in de nacht haha!
Uitzicht vanaf de kamer. Niet heel bijzonder en die klok heb ik vaak horen luiden in de nacht haha!
Unicorn milkshake!
Unicorn milkshake!
Super leuk plekje! Little lovely living
Super leuk plekje! Little lovely living
Nadat we ingecheckt hadden besloten we vast een rondje te lopen en ergens wat te drinken. We kwamen bij dit geweldige tentje terecht! Little lovely living heette het. Ik volgde ze al op instagram en wilde zo graag zo'n milkshake proberen! Ik weet het, niet slim met een hoge suiker, maar ik kom niet elke dag in Groningen en het was tenslotte vakantie. We bestelde beide iets lekkers en wat zag het er leuk uit! Het was ook nog eens heel erg lekker. Ik spoot weer een flinke dot insuline en hoopte op een goede afloop. Helaas steeg mijn waarde toch iets, maar ik had er gelukkig geen last van. 
Rondvaart
Rondvaart
Diner!
Diner!
Na die heerlijke milkshake besloten we een rondvaart te doen door de grachten van Groningen. De rondvaart duurde ruim een uur. Het was nu ongeveer half 7 dus besloten we een hapje te gaan eten. We besloten om terug te gaan naar de drie gezusters en daar saté met friet te eten. Lekker simpel haha! Gelukkig weet ik exact hoeveel koolhydraten erin saté en friet zit, dus kon ik goed uitrekenen hoeveel insuline ik nodig had. Voor het avond eten zelf was mijn waarde helaas nog steeds niet veel gezakt, maar had ik er ook nog geen last van. 
De grafiek van de eerste dag in Groningen. (Alles binnen de blauwe lijn is perfect)
De grafiek van de eerste dag in Groningen. (Alles binnen de blauwe lijn is perfect)
Na het eten was ik toch wel erg moe. Ook wel logisch gezien de schommelingen in mijn suiker. Ik nam een warme douche en dook het bed in. Voor het slapen zakte mijn suiker toch nog. Eindelijk binnen de blauwe lijn! 
Ontbijtje
Ontbijtje
Helaas was de pret van de goede waarde snel voorbij, want toen ik wakker werdt was die weer flink gestegen. Ondanks dat heb ik toch genoten van een heerlijk ontbijtje! En in ei zitten geenkoolhydraten, dus ik verwachtte niet veel meer te stijgen. 
De martini toren
De martini toren
Helaas steeg die naar de 26.6 :( We besloten eerst even een rondje door de stad te lopen (zodat mijn suiker ook wat zou zakken) en om daarna de Martini toren te beklimmen. 
Uitzicht vanaf de toren
Uitzicht vanaf de toren
Uitzicht vanaf de toren
Uitzicht vanaf de toren
Selfie! Haha!
Selfie! Haha!
Helemaal boven aan achter de klok
Helemaal boven aan achter de klok
Pfoe wat een klim was dat! Het was het wel waard, want wat een mooi uitzicht! Mijn suiker zakte gelukkig ook nog. Nog niet binnen de blauwe lijn, maar al stukken beter dat die 26.6 van daarvoor. 
Lunchen! Bij Britta
Lunchen! Bij Britta
Snuffelwand met 98 soorten thee!
Snuffelwand met 98 soorten thee!
Na het beklimmen van de toren was het lunchtijd. We aten wat bij dit leuke tentje. Het heette: bij Britta. Wat was het leuk ingericht en wat een lieve mensen. We bestelden een "simpele" tosti. Ik nam er nog een verse smoothie bij en mijn vriendin ging voor een latte macchiato. 
Holtbar
Holtbar
Later die middag zochten we weer een super leuk plekje op, namelijk Holtbar. Holtbar is een conceptstore waar je ook wat kunt eten en drinken. We gingen voor een lekkere kop thee met een oreo brownie. 
Shoppen!
Shoppen!
Verder hebben we de hele middag geshopt. Na het shoppen besloten we terug te gaan naar het hotel om daar onze spullen te droppen en om ons even op te frisse . Mijn suiker was weer hoog (voor de verandering) dus spoot ik ook nog wat extra insuline, want die avond was het plan om sushi te eten! 
Sumo
Sumo
Sushi!
Sushi!
We aten sushi bij Sumo. Wat was het lekker! Ik ben dol op sushi, maar vind het wel altijd lastig om te berekenen hoeveel koolhydraten ik naar binnen werk. Iemand daar toevallig een handig schema voor?  
Grafiek van dinsdag
Grafiek van dinsdag
Na het eten zijn we weer terug naar het hotel gegaan. We hebben nog even tv gekeken en zijn toen gaan slapen. Na ja slapen .. Beide hebben we bijna elk uur van de klok gezien en hoorde we de kerk klok om het half uur luiden. 
Ontbijtje
Ontbijtje
Na het ontbijt van de volgende ochtend, checkten we uit en reden we naar een ander stukje van de stad. Daar hebben we geshopt bij de Primark en bezochten we de andere locatie van Little lovely living. Hier hebben we een heerlijke high tea besteld! 
Die quote past perfect bij ons haha!
Die quote past perfect bij ons haha!
Dit taartje nam ik mee naar huis voor mijn nichtje die kwam logeren
Dit taartje nam ik mee naar huis voor mijn nichtje die kwam logeren
Na de high tea was het weer tijd om naar huis te gaan en ons tripje af te sluiten. 
De laatste grafiek
De laatste grafiek
Op dit moment lig ik dus ziek op bed. Ik denk dat het de oververmoeidheid is in combinatie met al die slechte waarden. Ik voelde me even heel rot vanmorgen. Het voelde alsof het mijn eigen schuldwas. Dat ik nog beter mijn best had moeten doen om mijn waarden in Groningen omlaag te krijgen en dat ik niet zoveel had moeten snoepen. Aan de ene kang klopt het misschien wel en had ik niet zoveellekkere dingen moeten eten, maar dit moet toch een keer kunnen? Ik moet toch ook kunnen genieten van al die leuke en lekkere dingen? Ik heb mijn diabetes op dit moment sowieso niet onder controle enals ik dan een paar dagen weg ben en onregelmatig en ongezond eet is het nog lastiger. Ik hoop dat ik straks met de insulinepomp alles beter onder controle kan krijgen waardoor ik ook tijdens ditsoort dingen goed ingesteld kan blijven. Het is even balen dat ik nu ziek ben, en ik kan mezelf de schuld geven, maar ik heb er geen spijt van en heb het heel erg leuk gehad! Andere mensen kunnendenken wat ze willen, maar ik doe echt wel mijn best en op dit soort dagen is het gewoon moeilijk om gezond te eten en om mijn suiker op peil te houden. 

Voor de diabeten, hoe doen jullie dat tijdens vakanties? En voelen jullie je dan ook wel eens schuldig, alsof het jullie eigen schuld is? 

Liefs! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0