Afvallen met diabetes

De laatste paar maanden vliegen de kilo's eraan. Bij elke afspraak in het ziekenhuis zag ik op de weegschaal staan dat er weer een killootje bij was gekomen. De laatste keer dat ik weer die kilo erbij zag komen besefte ik me dat dit niet langer kon. Dik voel ik me niet en ik heb ook een normaal gewicht, maar als het zo doorgaat dan heb ik over een paar maanden geen normaal gewicht meer.

Tijd voor verandering!

Tegenwoordig heb je zoveel soorten diëten .. Ik geloof hier allemaal niet zo in. Wat een onzin dat je dit niet mag eten en dat weer heel veel moeten eten. Ik geloof er gewoon in dat een gezonde levensstijl voldoende is. Met een gezonde levensstijl wil ik zeggen, voldoende beweging, normaal gezond eten (niet teveel en niet te weinig) en af en toe je zelf trakteren op iets lekkers, want het leven is een feest, maar de slingers moet je zelf ophangen (die slingers zijn dan dat lekkere tussendoortje haha!).

 

Ik schreef me in bij een sportschool, ging meer wandelen en besloot gezonder te eten. Ik moet zeggen dat ik er behoorlijk moeite mee heb! Het is zo simpel, maar ik eet zo graag pasta, patat en chocolade.

 

Maar goed. De afgelopen dagen ben ik er dus echt bewust mee aan de gang gegaan. Helaas is mijn diabetes het er niet helemaal mee eens, die zakt steeds flink omlaag. Dit komt doordat mijn lichaam gewent is aan al die koolhydraten. Uiteindelijk gaat mijn lichaam ook wennen aan minder koolhydraten en ik heb nu steeds minder insuline nodig. 


Het sporten vind ik ook nog lastig .. Het sporten zelf gaat goed, maar de rest van de dag vliegen mijn waarden van hoog naar laag. 


Je leefstijl veranderen met diabetes is dus best een uitdaging, net zoals alles met diabetes eigenlijk. Maar we gaan ervoor! 


Heeft iemand tips voor mij? 


Fijn weekend! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0