Diabeter, shoppen en een flinke hyper

Om acht uur ging mijn wekker afgelopen vrijdag. Na twee gebroken nachten (vanwege het prikken) had ik eindelijk de hele nacht doorgeslapen. Ik sprong uit bed en maakte me klaar voor een dagje Rotterdam. Ik had namelijk weer een afspraak bij Diabeter en besloot er gelijk maar een leuk shop dagje van te maken met een vriendin! 

Eenmaal aangekomen in Rotterdam was het nog een aardige tijd wachten op de internist. Na een half uur in de wachtkamer gezeten te hebben hoorde ik iemand "Devlin" roepen. Ik liep mee en prikte me in mijn vinger, zodat de verpleegkundige mijn HBA1C kon meten. Nu hoor ik de niet diabeten onder ons al denken: "HBA1C, wat zijn dat voor letters en cijfers?". Het HBA1C is de gemiddelde glucosewaarden in je bloed. 

Na het prikken mocht ik nog een kleine vijftien minuten wachten in de wachtkamer todat ik eindelijk weer mijn naam door de wachtkamer hoorde. Het was druk geweest die ochtend waardoor alles uitliep, vertelde mijn internist. 

"Ga maar zitten, Devlin" zei de internist. Ze vroeg hoe het met me ging en wilde natuurlijk alles weten over mijn waarden. Ze was trots op me dat ik de afgelopen tijd zoveel had gemeten en vertelde me dat mijn HBA1C het zelfde was gebleven als de vorige keer. Shit .. Dat wilde ik niet horen. Ik wilde een lager HBA1C, zodat ik met een insulinepomp kon starten. Gelukkig stelde mijn internist me gerust en vertelde me dat als ik de aankomende twee weken zo door blijf gaan, ik dan hoogstwaarschijnlijk mag beginnen met een nieuwe insulinepomp! Yes! Toch nog een beetje goed nieuws. 

Na het gedag zeggen van mijn Internist doken mijn vriendin en ik de stad in. Eerst even wat eten, want mijn handen begonnen al te trillen en dat is vaak een voorteken van een lage suiker. Ik had inmiddels al een aantal stukjes gelopen en het was etenstijd. We aten snel iets en gingen even heerlijk shoppen! Na het shoppen lunchen bij Sumo! Sushi yes! Alleen hoeveel koolhydraten zouden er in al die sushi zitten? En moet ik wel voor elke koolhydraat spuiten, omdat ik zoveel gelopen heb en nog naar huis moet reizen? Die vragen spookte meteen door mijn hoofd. Ik besloot maar een beetje te gokken en wat minder insuline te geven. 

Eenmaal thuis dronk ik meteen een fles water leeg. Geen goed teken! Dorst is een symptoom van een hoge suiker .. Ik griste mijn meter uit mijn tas en die vertelde mij dat ik een waarde van 24 had. Een flinke hyper dus! Snel wat bijspuiten en even bijkomen op de bank. 

Volgende keer toch maar beter nadenken bij die sushi? Hoe dan ook, het was een leuke dag. 

Liefs!
Prachtig uitzicht vanuit het ziekenhuis!
Prachtig uitzicht vanuit het ziekenhuis!
Sushi!
Sushi!

Reactie schrijven

Commentaren: 0