Op weg naar een nieuwe pomp

Gisteren was het weer tijd voor een afspraak bij Diabeter in Rotterdam. Zoals jullie weten ben ik een tijd terug gestopt met de Omnipod vanwege de huidirritatie. Sinds ongeveer drie maanden spuit in mijn insuline nu weer zelf. Toch wil ik dit niet blijven doen en wil ik terug naar een insulinepomp! 

Gisteren heb ik de mogelijkheden besproken met de verpleegkundige. We hebben er samen voor gekozen om wel weer voor een insulinepomp te gaan, maar niet meer voor de Omnipod. Het wordt nu een pompje met een slangetje. 

Voor ik aan de pomp kan en mag beginnen, moet eerst mijn HBA1C onder de 9 komen. Op dit moment heb ik een HBA1C van 9.3. De aankomemde weken ga ik er dus hard aan werken om deze gemiddelde waarde naar beneden te halen. Wanneer het gelukt is en mijn HBA1C voldoende gezakt is krijg ik een leenpomp. Ik kan dan alvast wennen aan de pomp en ondertussen gaan we een pomp voor mij regelen. 

Verder heb ik gisteren ook alvast een soort van mijn verjraadag gevierd. Het ziekenhuis zit namelijk tegenover de koopgoot en markthal en dus gingen mijn moeder en ik fijn shoppen! Ik kocht onder andere wat dingen bij Lush. Hier kocht ik ook een heerlijke handcrème voor mijn droge en ruwe plekken van al de prikjes in mijn vingers. Binnenkort schrijf ik een artikel over hoe ik mijn handen verzorg. 

De pomp die ik krijg is de Metronic. Iemand die hier bekend mee is? En hoe bevalt die? 

Liefs Devlin!  

Reactie schrijven

Commentaren: 0