Dag Omnipod!

Super blij was in toen ik in februari van dit jaar startte met de Omnipod. Ik maakte de keuze om te stoppen met insuline te spuiten en een insulinepomp te gaan gebruiken. De Omnipod was voor mij de ideale keuze, aangezien dit een draadloze pomp is! De eerste paar maanden was ik super blij met mijn keuze. Op een paar kleine probleempjes na, ging het super goed!

 

Helaas veranderede dit een aantal weken geleden. Ik kreeg last van allergische reacties (net als veel andere mensen). Ik heb toen van alles geprobeerd om de plekken te verhelpen en te verminderen. Helaas hielp niks! Ypsomed (de fabrikant) is nog aan het onderzoeken wat er aan de hand is, aangezien ik niet de enige ben met deze problemen, maar voor mij duurt dit te lang. Ik heb namelijk geen normaal plekje meer over waar ik de pod aan zou kunnen brengen. Verder jeuken de plekken enorm en doen ze ook pijn. Maandag nacht heb ik in mijn slaap zo hard gekrabd dat de pod los heeft gelaten en ik de hele nacht zonder insuline heb gezeten. Hier was ik maandag ochtend even goed ziek van.

 

Samen met een vertegenwoordiger van Ypsomed en met mijn diabetes verpleegkundige, heb ik besloten om over te stappen op een andere pomp. Ik vind dit wel erg jammer, aangezien er verder geen draadloze pompen zijn en ik straks dus met een slangetje zit, maar hier zijn vast ook wel weer oplossingen voor.

 

Vrijdag heb ik een afspraak in het ziekenhuis en gaan we de opties bespreken. Ook wil mijn diabetes verpleegkundige verschillende infuus setjes aanbrengen, om te kijken of ik hier geen allergische reactie op krijg,

 

Ik ben dus blij dat het straks over is, maar vind het aan de andere kant ook wel weer erg jammer. Ik houd jullie op de hoogte.

 

Liefs!

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Veerle (dinsdag, 29 november 2016 19:58)

  Er komen in 2017 2 patchpompen aan met een kort slangetje (10 cm), waaronder Kaleido van het merk Vicentra. Ik zou even kijken wat de mogelijkheden zijn om daarop over te stappen, ook via de fabrikant zelf. De andere is Cellnovo van het bedrijf Vitalaire. Succes!

 • #2

  Ilona (dinsdag, 29 november 2016 21:02)

  Hier hetzelfde probleem maar dan met Medtronic. Allergische reactie op de enlite sensor, echter niet met infuusset (quickset). Na allergietest blijkt het een allergie voor colophonium, de dennenhars die in de lijm van veel pleisters word gebruikt. Nu ook op zoek naar andere optie icm sensor. Succes!

 • #3

  Devlin (donderdag, 01 december 2016 21:11)

  Veerle, bedankt voor de tips! Ga het zeker even bekijken :)

 • #4

  Devlin (donderdag, 01 december 2016 21:12)

  Ilona, vervelend zeg! :( Jij ook succes met de zoektocht naar een nieuwe pomp met sensor!

 • #5

  Samira (woensdag, 20 maart 2019 00:31)

  Gebruik 12 jaar een pomp sinds 1jaar overal jeuk