Plekken van de Omnipod

Het is stil geweest op mijn blog afgelopen week. Maandag ben ik naar een evenment van JONG geweest en de rest van de week was ik druk mer school en stage. Morgen vertel ik jullie meer over het evenement en over het tijdschrift van JONG waar ik een artikel in schreef! 

Vandaag geen lang artikel maar een vraag. Ik heb de laatste tijd veel last van de Omnipod. Als de pod erop zit jeukt het ontzettend en als ik de pod er na drie dagen af haal, blijft er een hele nare plek over. De plekken lijken op brandwonden. Het voelt erg vervelend en jeukt ook. 

Is er iemand die dit herkent? En heeft iemand tips om de plekken te voorkomen en/of te behandelen? 

Ik heb begrepen dat Ypsomed een onderzoek is gestart naar deze plekken, maar daar zit niet veel vooruitgang in en ik hou geen plekken meer over voor het plakken van een nieuwe pomp. 

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Anne (maandag, 21 november 2016 22:16)

  Die plekken heb ik ook als ik de pod op mn buik doe, maar niet zo erg als die van jou. Ik smeer er meestal gelijk na t erafhalen niveacreme op en dan geneest t mooi. Op mn arm krijg ik die plekken niet. Misschien bactroban erop?

 • #2

  Cor (zondag, 27 november 2016 12:32)

  Toevalig wilde de verpleegkundige het nadrukkelijk checken. Er waren namelijk veel klachten binnengekomen.
  Ik heb net de JONG-magazine gelezen (leuk stukje!) en zag meer mensen met allergie, ook op diabetestrefpunt.nl en hier dus ook.
  Zou men zo'n allergie ontwikkelen of is er iets veranderd aan de pod? Ik krijg deze week nieuwe. Ben benieuwd!

 • #3

  bos (vrijdag, 31 mei 2019 08:52)

  Mijn vrouw houdt brandwonden over aan de sensorplek. Ook wanneer de sensor na 1 week wordt verwijderd. Abott reageert heel bot terug en neemt geen actie. Wij zijn ZEER teleurgesteld in de ondersteuning van de fabrikant

 • #4

  Roxy (woensdag, 03 juni 2020 17:29)

  Ik heb er ook last van ik ben allergisch voor vele soorten pleisters. nu heb ik ontdekt dat als ik een pleister waar ik wel tegen kan eronder plak en dan de omnipod erop dan heb ik nergens last van. Je kan het ook proberen met pleisterspray