Bijna op vakantie!

Eindelijk is het zover .. Woensdag vliegen wij naar Zuid-Frankrijk! Wat heb ik er veel zin in! De afgelopen dagen ben ik wel druk geweest met de laatste dingen regelen om veilig op vakantie te kunnen met mijn diabetes. Benieuwd wat ik als diabeet allemaal meeneem? Lees dan snel verder :)


Wanneer je als diabeet op vakantie gaat zijn er zeker een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Vanwege de medicatie die je meeneemt is het belangrijk om een medicijnpaspoort te hebben en een verklaring van de arts in meerdere talen. Vooral wanneer je met het vliegtuig reist is dit heel belangrijk. Bij de douane moet je aan kunnen tonen dat je recht hebt op de medicatie en dat je ze echt nodig hebt. Wanneer je vliegt is het ook belangrijk dat de insuline in je handbagage zit en niet in de koffer die het ruim ingaat! In het ruim kan het namelijk heel koud worden en kan de insuline bevriezen waardoor deze niet meer goed is. Ik heb alleen maar handbagage, omdat mijn ouders met de auto gaan en het meeste hierin meenemen. De insuline neem ik wel zelf mee, omdat het in de auto te warm is. Ik vervoer de insuline in een koeltasje, omdat de insuline ook weer niet warm bewaard mag worden.

 

Zoals mijn lezers wel weten, gebruik ik de Omnipod. Om de 3 dagen vervang je de pod (pomp). Ik heb dus genoeg nieuwe pods nodig. Ook nog reserve voor als er een pod kapot gaat of los raakt in het zwembad. Ik heb er zelf wel 18 meegenomen voor 14 dagen. Zo kom ik in ieder geval niet te kort! Ook de pods mogen niet te warm worden. Ook deze vervoer ik in de koeltas in mijn handbagage. Ook hier heb ik een verklaring voor.

 

Ook neem ik een reserve spuit mee. Wanneer de pods kapot zijn of ik een blijvende hoge waarde heb, moet ik de spuit gaan gebruiken. Ook erg belangrijk om bij je te hebben dus.

 

Voor de spuit en de pods heb ik natuurlijk ook insuline nodig. Voor beide een ander soort flesje. Zoals ik al eerder vertelde vervoer ik deze in een koeltas in mijn handbagage.

 

Ik heb ook een reserve PDM mee. Dit is het apparaatje waarmee ik de pods bestuur en waarmee ik mijn bloedsuiker controleer. Ik heb deze leen PDM van de fabrikant en stuur hem na de vakantie weer terug. Ook neem ik een reserve prik pen mee om in mijn vinger te prikken.

 

Voldoende spuitnaaldjes, prik pen naaldjes en stripjes voor in de meter zijn ook erg belangrijk. Ook hier heb ik er extra veel van meegenomen.

 

Wat ook erg belangrijk is zijn noodnummers. Ik heb het nummer van de fabrikant van de pomp, van het ziekenhuis en de spoedlijn van het ziekenhuis. Ook draag ik een kaartje bij me waarop in meerdere talen staat aangegeven dat ik diabetes heb en wat ze in geval van nood moeten doen.

 

Verder neem ik nog medicatie mee die ik kan gebruiken wanneer ik veel moet overgeven en ziek word door mijn diabetes om zo mijn zout en vocht op peil te houden. Ook neem ik extra sterke pleisters mee om de pods extra vast te kunnen plakken tijdens het zwemmen.

 

Dit zijn de belangrijkste dingen die ik mee moet nemen als diabeet. Ik hoop op een geweldige vakantie! We gaan twee weken naar Le Muy. Een dorpje vlakbij Saint Tropez! Morgen laat ik nog wat van mij horen en dan ga ik twee weken genieten. Op het huis en de dieren wordt ook goed gepast door mijn opa en oma haha! Super lief van ze :)

 

Fijne avond!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Anne (dinsdag, 26 juli 2016 15:09)

    Na al die voorbereidingen mag je gaan genieten voor je vakantie hoor!
    Ik ben me ook al helemaal aan het voorbereiden. De eerste vakantie met diabetes... heel wat denkwerk hoor. Aan die telefoonnummers had ik bijvoorbeeld nog helemaal niet gedacht... super slim!