Dagje Rotterdam (diabeter)

Afgelopen vrijdag ging mijn wekker al om 6.00 uur. Om 7.00 uur moest ik namelijk de trein in richting Rotterdam. Mijn vader ging gezellig mee! Benieuwd wat ik in Rotterdam moest doen? Lees dan snel verder :) 

Vrijdag zat ik om 7.00 uur in de trein richting Rotterdam. Ik had namelijk meerdere afspraken bij Diabeter. Rond half 9 moest ik nuchter bloed prikken. Dit vanwege een onderzoek naar de oorzaak van diabetes waar ik aan mee doe. Hierover vertel ik jullie later meer. 

Na het bloedprikken kreeg ik een ontbijtje aangeboden namens het onderzoeksteam.  
De volgende afspraak was pas om half 2. Mijn vader en ik besloten dus om wat te eten, te winkelen en de markthal te bezoeken. We hebben heerlijk gegeten en ik lunchte met sushi! Tussendoor ook even een gezonde smoothie haha! Ik heb die dag heel veel insuline gebruikt, aangezien ik ook veel zoet heb gegeten en gedronken. Met sushi vind ik het altijd nog lastig om te berekenen hoeveel insuline ik hiervoor moet geven. Gelukkig ging het redelijk goed en heb ik geen extreem hoge of lage suikers gehad. 
En om half twee zat ik weer in de wachtkamer bij Diabeter (met prachtig uitzicht) en wachtte ik op de eerste afspraak. Ik had eerst een afspraak met de diëtiste. Ik heb weer veel nuttige informatie gehad en een eetschema. Ik ben namelijk best wel wat aangekomen en wil graag wat afvallen en gezonder gaan leven. Erg fijn dat mijn diëtiste hier een schema voor gemaakt heeft! 

De tweede afspraak was met de diabetesverpleegkundige. Hier besloten we mijn basaal (insuline eenheid) wat lager te zetten in de avond, aangezien ik dan erg zakte.

De laatste afspraak was met de internist. Zij stelde wat algemene vragen en luisterde naar mijn lingen en keek mijn voeten na. Dit is belangrijk bij iemand met diabetes, omdat deze ziekte je voeten kan aantasten waardoor je eventuele wondjes niet meer goed voelt waardoor het kan ontsteken. Ook genezen die wondjes minder snel. Gelukkig was alles in orde. Ook mijn hba1c (gemiddelde waarde) was met een halve punt gezakt! :) 
Na de afspraken hebben we nog een ijsje gegeten en zijn we naar huis gegaan. Ondanks dat het voor een ziekenhuis bezoek was, hebben we er een hele leuke dag van gemaakt! 

Fijne avond :)