Baalmoment

De laatste tijd heb ik echt genoten van mijn vakantie. Helaas ging dit ook ten koste aan mijn gezonde eten. Ik heb veel teveel en slecht gegeten en dat is te merken aan mijn gewicht. De afgelopen week ben ik dit dus ook gaan aanpassen en geniet ik van de vakantie zonder al dat vele en vette eten. Voelt veel beter! Helaas reageer mijn suiker hier ook op .. Al een paar avonden heb ik hypo's.

 

Gisteren avond dacht ik de hypo te voorkomen. Rond een uur of 8 prikte ik een waarde van 8.2. Prima dus! Een kwartier later begon ik mij al slap te voelen en prikte ik een waarde van 6.1 .. Wel heel snel gezakt dus snel de pomp een uurtje op stop (hierdoor krijg ik geen insuline meer). Helaas was dit niet voldoende en zakte mijn waarde gewoon door. Ik moest dus wat eten met koolhydraten. Balen als je minder probeert te eten!

 

Weer een uur later zakte mijn waarde nog steeds. Weer mijn pomp op stil dus. Toen eindelijk lekker gaan slapen! Helaas kost dit wel veel energie en werd ik net niet heel uitgerust wakker.

 

Echt even een baalmomentje dus! Gelukkig ga ik morgen weer naar Diabeter. Ik ga dit bespreken en ik denk dat mijn basale stand (hoeveelheid insuline) wel wat omlaag kan in de avond.

 

Vandaag lekker rustig aan doen en dan komt het vast wel weer goed!

Fijne dag! :)


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Anne (zaterdag, 16 juli 2016 14:13)

    Ik heb er ook last van nu. Zal misschien wel met het weer te maken hebben, dat het de hele tijd weer wat warmer wordt, en dan weer frisser... pfff. Hier vliegen de hypo's me nu ook al om de oren, en ik ben bang dat dat volgende week nog wel wat erger gaat worden (als het 28 graden wordt). Tijd voor ratioaanpassingen ;)