Mijn eerste ervaringen bij Diabeter Rotterdam


Afgelopen donderdag was mijn tweede afspraak bij Diabeter in Rotterdam. Ik begon de afspraak bij de diatiste. De diatiste bekeek mijn eetdagboek en heeft wat dingen uitgelegd over koolhydraten. Ook heeft zei gekeken naar mijm ratio en mijn insulinegevoeligheid. Het bleek dat mijn dagelijkse insuline gebruik voor een te groot deel bestond uit mijn basaal. Mijn basaal moest dus om laag en mijm ratio omhoog, zodat ik meer insuline binnen krijg via de bollussen en minder via mijn basaal. 

Vervolgens had ik een afspraak bij mijn diabetes verpleegkundige. Bij deze afspraak zat een man van de fabrikant van de Omnipod. Hij heeft mij nog extra uitleg gegeven over de mogelijkheden met de Omnipod. Ook hebben we samen de automatische bollus berekening ingesteld. Wanneer ik nu iets eet hoef ik alleen mijn aantal genomen koolhydraten in te voeren en mijn pomp berekend dan wat ik moet geven. Hij houd dan rekening met hoe hoog mijn waarde is en geeft extra insuline om zo weer tot mijn streefwaarde te komen. Wat ook erg fijn is, is dat hij rekening houd met de nog active insuline in mijn lichaam. Deze hoeveelheid trekt hij weer van de bolus af. 

Vandaag lees ik mijn pomp uit en stuur ik het door aan mijn diabetes verpleegkundige. Morgen hebben wij daar telefonisch contact over. Ik denk zelf dat mijn ratio/basaal wel wat omhoog mag, omdat ik de afgelopen dagen steeds maar hoog zat. 

Al met al ben ik erg tevreden over hoe ik daar behandeld wordt! Ik heb mij zelf ingeschreven voor de cliëntenraad en als deelnemer voor een onderzoek. Want bij Diabeter doen ze ook onderzoek naar de oorzaak en/of een betere behandeling.  

Morgen plaats ik een update over hoe het telefonisch gesprek is gegaan.

Fijne dag!