Bezoekje diabetesverpleegkundige en weer begonnen met hardlopen!

Vandaag had ik een afspraak met mijn diabetesverpleegkundige. Ik heb deze afspraak gisteren gemaakt, omdat ik vind dat het niet heel goed gaat. Ik ben vaak extreem moe door de vele hypos en hypers. Zo ook gisteren. Mijn ogen waren dik en rood en ik was snel buiten adem. Ook had ik veel spierpijn. Ik besloot om mijn verpleegkundige te bellenen een afspraak te maken. Gelukkig kon ik dus vandaag al terecht!

 

We hebben mijn pomp uitgelezen en gekeken waar het fout ging. Ik heb in de nacht en vroeg in de ochtend veel hypos waardoor eigenlijk mijn hele dag verpest is. Hierdoor ben ik extreem moe en heb ik schommelende waarden. We hebben de pompstand veranderd, zodat ik in de nacht en ochtend minder insuline binnen krijg. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de hypos weg blijven. Eind van deze maand heb ik een afspraak bij mijn internist.

 

Ik heb ook besloten om weer wat aan mijn conditie te gaan doen! Ik doe daar echt te weinig aan en merk dat aan mijn lichaam. Ook schiet het gezonde eten er steeds meer bij in. Ik heb nieuwe sportschoenen/sportkleding aangeschaft en ben gelijk begonnen! Ik heb gezond gegeten en ben na het eten een stuk gaan rennen/lopen. Mijn suiker was helaas heel hoog voordat ik ging .. Niet echt ideaal dus! Ik hield het ongeveer een uurtje vol. Natuurlijk wel met veel wandelen. Ik moet het toch rustig opbouwen. Toen ik net thuis kwam had ik een waarde van 9.8! Prima dus! Ik heb een heerlijke smoothie op en hierbij geen insuline genomen om zo een hypo te voorkomen.

Hoe doe je dat sporten met diabetes?

Sporten met diabetes is best lastig! Het is voor iedere diabeet anders hoe hij/zij om moet gaan met zijn diabetes tijdens het sporten. Ik prik mijn waarde voordat ik ga sporten. Wanneer deze onder de 8 is neem ik even een stukje fruit, Mijn pomp zet ik altijd uit tijdens het sporten. Na het sporten meet ik weer en neem ik weer iets met koolhydraten. Ik zak namelijk vaak erg na het sporten. Na twee uur prik ik nogmaals om te kijken of ik niet teveel zak en ook in de nacht probeer ik een keer mijn wekker te zetten om te kijken, Ik zak namelijk nog vaak door ook al is het een paar uur later.

 

Ik ga dus hard mijn best doen om mijn conditie te verbeteren, lekkerder in mijn vel te zitten en mijn waarden onder controle te krijgen! De eerste stap is gezet!

 

Slaap lekker vast!

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Anne (vrijdag, 06 mei 2016 15:52)

  Hoihoi!
  Wat fijn dat ik je blog gevonden heb, en interessant om dit allemaal te lezen!
  Ik heb 3 dagen geleden te horen gekregen dat ik diabetes type 1 heb.
  Ik blijf je volgen en hoop dat het minderen van insuline werkt tegen alle hypo's in de ochtend! Succes met sporten!

 • #2

  Devlin Klaauwer (thelifeofadiabetic) (zaterdag, 07 mei 2016 19:58)

  Wat fijn dat je het leuk vind om mijn blog te lezen Anne! Wat vervelend dat je net te horen hebt gelregen dat je diabetes type 1 hebt :( Succes met de eerste stappen en je kunt mij altijd een berichtje sturen!

  Groetjes!