The week of a diabetic

Het is weer tijd voor een nieuw onderdeel op mijn blog! In het begin hield ik mijn week al bij door middel van foto's, maar daar ben ik toen even mee gestopt. Nu ga ik hier weer mee verder! Ik heb de titel wel een beetje veranderd, omdat ik in dit onderdeel de lezer echt een kijkje wil laten nemen in het leven van iemand met diabetes.

 

Lees snel verder!

Maandag voelde ik mij niet lekker. Ik had een hele hoge suiker en moest spugen. Ik kon niet naar mijn werk en ben die dag ziek thuis gebleven. Na veel te hebben gemeten en regelmatig extra insuline te nemen, is mijn suiker aan het einde van de dag gezakt.

 

Toen ik in mijn vinger prikte sprong er ook een oud gaatje open. Net een smiley! Ik kon hier toch best wel even om lachen haha.

Dinsdag ging het weer goed met mijn suiker en ben ik een dagje aan het werk geweest! Rond half 8 was ik thuis, heb toen snel gegeten en ben naar een hele goede vriendin gegaan die mijn haar deed. Ik liet voor het eerst highlights zetten! Ik wilde mijn haar nooit verven, maar het werd een beetje dof dus wilde ik het een beetje op fleuren.

 

Daarna ben ik even in de stad geweest voor koningsnacht. Rond 12 uur was ik alweer thuis, want ik was erg moe en had een suiker van rond de 20 ..

Woensdag was het koningsdag en had ik een dagje vrij! Zoals jullie al eerder konden lezen, zou ik eigenlijk naar Eindhoven gaan, maar was ik hier te moe voor. Ik ging gezellig even hier de stad in met mijn zus, haar vriend en de kids! Thuis at ik een lekkere oranje donut. Dit mocht wek, want ik had een suiker van 3.4! Te laag dus .. Elk nadeel heeft zijn voordeel haha.

Donderdag was niet zo'n goede dag. Dit konden jullie toen ook lezen in een artikel dat online kwam. Mijn waarden schommelden enorm .. Mijn pomp stopte ermee en ik was ook nog eens aan het werk terwijl dit alles gebeurde. Gelukkig verliep de werkdag verder prima en waren mijn waarden rond de avond weer een beetje op orde.

 

Helaas niet voor lang .. Om 2 uur 'S nachts werd ik namelijk niet lekker wakker. Ik prikte en bleek in een hypo te zitten. Snel mijn bed uit en wat gegeten.

Vrijdag was ik gelukkig vrij! Ik heb in de ochtend rustig aan gedaan om even bij te komen van de nacht en van donderdag.

 

In de middag ben ik naar mijn zus en de kids geweest. Ik vond de highlights nog niet voldoende, dus besloten mijn zus en ik om heel mijn haar lichter te verven. Spannend!

 

Het resultaat was helaas niet helemaal zoals verwacht, maar het was ook niet heel erg haha.

 

Mijn suiker bleef deze dag redelijk goed. Ik had geen hypos en geen hoge waardes. Een lekker dagje dus!

Zaterdag was ook een fijne dag! Mijn zus heeft opnieuw mijn haar geverfd en dit keer wel met het gewenste resultaat! Het is een stuk lichter en minder 'goud/geel'. Hiernaast zie je het verschil!

 

Mijn suiker schommelde wel een beetje. Ik stond op met een mooie waarde, maar tijdens de lunch steeg die weer. En toen ik even naar de stad ging om de verf te halen, belande ik weer in een hypo. Ik was in de avond dan ook best wel moe. Ik wachtte op mijn vriend en ging toen lekker slapen,

Zondag startte ik de dag weer eens met een hypo. Ik ging snel mijn bed uit om te ontbijten.

 

Toen ik naar buiten keek werd ik weer een stuk vrolijker! Wat was het lekker weer! Ik heb even een stukje gewandeld en ben even langs mijn opa en oma geweest. Daarna ben ik samen met mijn vriend en schoonouders hun woonkamer gaan schilderen. Later die middag zijn we naar een verjaardag geweest en 'S avonds lag ik op tijd in bed. Ik had namelijk de volgende dag mijn scooter examen.

 

Om 1 uur werd ik helaas weer niet fit wakker. Ik prikte en had een waarde van 1,9! Echt veel te laag dus .. Ik at snel wat en probeerde weer te slapen.

Toen ik wakker werd had ik gelukkig weer een mooie waarde van 8.2! Ik begon om 8 uur met lessen en om 1 uur had ik mijn examen. Mijn suiker steeg wel wat in de tussentijd, maar dit kwam natuurlijk door de zenuwen. Gelukkig heb ik het gehaald!

 

Mijn suiker bleef helaas nog wel wat aan de hoge kant de rest van de dag. Dit is waarschijnlijk nog een nasleep van de zenuwen. Gelukkig gaat het nu beter en kan ik zo lekker gaan slapen! Morgen namelijk weer een dagje werken end daarna heerlijk een weekje vrij.

 

Fijne week!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0