Mijn ervaringen met de Omnipod

Hi! Zoals jullie al weten ben ik een tijdje geleden overgestapt op de Omnipod. De Omnipod is een draadloze insulinepomp. Dit betekent dat ik mijzelf niet meer met insuline hoef te injecteren, maar dat ik de insuline binnen krijg via de pomp. In het onderstaande filmpje word nog eens goed uitgelegd wat voor apparaat de Omnipod nou precies is en hoe het werkt.

Mijn ervaringen

Mijn ervaringen met de Omnipod zijn eigenlijk alleen nog maar heel positief! Het aanbrengen van de pod is vrijwel pijnloos en de pod blijft goed zitten gedurende de drie dagen. Ik kan er mee zwemmen, mee in bad en douchen. Ook vind ik het erg fijn dat ik niet steeds meer hoef te spuiten. Waneer ik nu iets heb gegeten, geef ik de pod via de PDM snel even de opdracht om wat extra insuline te geven en ik kan weer verder met waar ik mee bezig was!

 

Mijn basaal is ook flink naar beneden gegaan. Ik heb minder insuline nodig. Dit komt waarschijnlijk doordat ik de insuline nu op een andere manier toegediend krijg. Eerst spoot ik een kortwerkende en een langwerkende insuline. De langwerkende insuline werkte 24 uur. Nu krijg ik gedurende de 24 uur steeds kleine beetjes binnen via de pomp en spuit ik dit niet in een keer in.

 

Ook kan ik de standen veranderen, Wanneer ik werk heb ik namelijk veel minder insuline nodig dan wanneer ik een dag vrij ben. Ik kan mijn hoeveelheid insuline hierop aanpassen. De pod geeft dan de gedurende 24 uur minder insuline af dan wanneer ik vrij ben.

 

Minder positieve punten

Het enige waar ik last van heb is wanneer ik de pod moet verwijderen, De pleister zit zo goed vast, dat het erg veel pijn doet wanneer ik deze eraf trek. Iemand hier tips voor?

 

Ook heb ik twee keer een pod alarm gehad. Ik moest toen meteen mijn pod vervangen, omdat er iets niet meer werkte. Wel heel goed dat de pod hiervoor waarschuwt! Omdat ik een bepaald aantal pods toe gestuurd krijg (precies genoeg voor 3 maanden) moest ik dit wel doorbellen. Doordat ik deze pods moest vervangen had ik er weer twee minder. Gelukkig werd dit heel goed opgelost! Ik moest de podnummers doorbellen en kreeg de volgende dag gelijk twee nieuwe pods thuis gestuurd!

 

Mijn mening

Al met al ben ik dus erg tevreden met de Omnipod! De service is goed en hij werkt goed. Ook vind ik het erg fijn dat ik niet aan slangetjes vast zit en dat de pomp gewoon draadloos is!

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Carin (zaterdag, 30 april 2016 16:27)

  Hoi hoi. Mijn zoon is nu ook alweer bijna een jaar 'aan de omnipod'. Fijn dat jij ook tevreden bent. Wij gebruiken limisan pro om de pod te verwijderen als hij erg vast zit. We bestellen het online.
  Succes met je blog en de omnipod :)

 • #2

  Devlin (thelifeofadiabetic) (zaterdag, 30 april 2016 19:28)

  Bedankt voor de tip en leuke reactie carin! Ik ga het zeker proberen.

 • #3

  Karin (zaterdag, 30 april 2016 19:36)

  Leuk stukje...vooral het verwijderen van de pleister was voor mij ook nog een puntje. Hiervoor heb ik de volgende tip; Hansaplast Leukoplast remover.
  Een flesje van 350ml te koop via internet niet bij een drogist of Apotheek. Ik heb er € 9,95 voor betaald even googlen en vooral opletten op de verzendkosten. Het lijkt duur, maar ik doe er al bijna een jaar mee.
  Je koopt bij de etos een spuitflesje voor € 1,50 en vult dat. Als de pleister eraf moet een of twee "pompjes" op de pleisterrand spuiten, even erin laten trekken en je haalt moeiteloos en zonder pijn de pod eraf.
  Succes!

 • #4

  Devlin (thelifeofadiabetic) (zaterdag, 30 april 2016 19:45)

  Bedankt voor het compliment en voor de tip Karin! Ik ga zeker even googelen en proberen! :)

 • #5

  Samantha (maandag, 27 juni 2016 16:44)

  Mooie ervaring, ben ook samen met dochter aan het kijken naar deze pomp om die te gaan gebruiken ipv vast zitten aan slangetjes, dat vind dochter van 7 niets. Zij spuit nu ook dagelijks nog der insuline zelf.
  Maar jij dus echt een goede ervaring en las hierboven nog een goede ervaring super!
  Mooi blog ook!
  Wij zijn ook sinds kort overgestapt naar diabeter maar dan op schiphol