Een werkdag als diabeet

Vandaag begon de dag als een normale werkdag. Ik was van plan om vandaag foto's te maken en een artikel te plaatsen over een werkdag van een diabeet. De dag liep helaas niet zo als verwacht. Ik heb wel foto's gemaakt en ga ook het artikel maken, maar het was niet een dag zoals normaal. Het was een dag met veel tegenslagen van mijn diabetes .. Ik wilde dit artikel graag plaatsen, omdat het laat zien hoe hectish een dag van een diabeet eruit kan zien.

 

Vanmorgen stond ik om half 7 op. Ik friste mij op, kleedde mij aan en deed mijn make-up. Ik stond op met een droge mond en nam dus een glas water. Nadat ik dat glas op had, bleef ik dorst houden. Dit vond ik raar en dus controleerde ik mijn bloedsuiker vast. Hij was 17.8 .. Te hoog dus! Ik gaf wat extra insuline via mijn pomp, smeerde een broodje voor onderweg en ging op pad.

 

2 uur later prikte ik nog een keer mijn waarde om te zien of die gezakt was (ik was inmiddels al aan het werk). Mijn waarde was nu 16.2 en dus wel iets gezakt. Ik besloot om nog een paar eenheden insuline extra toe te dienen.

 

Om half 12 lunchte ik met de kinderen. Ik prikte een waarde van 9.4 en at twee boterhammen. Ik gaf weer wat insuline voor de koolhydraten in het brood.

 

Om half twee had ik pauze. Ik prikte een waarde van 10.8 en nam nog een kopje soep en een stuk komkommer. Ik nam weer wat extra insuline, maar niet teveel, omdat ik meestal rond het eind van de middag flink zak (mijn waarde).

 

Om half 4 wilde ik een stuk gaan wandelen met de kinderen in de bolderkar. De bolderkar is best zwaar en ik ging natuurlijk bewegen, dus zette ik mijn pomp uit om een hypo te voorkomen. Toen ik alle kinderen hun jas aan had gedaan, gaf mijn pomp ineens een alarm. Alle kinderen keken verbaasd om hun heen en vroegen zich af waar dat geluid vandaan kwam. Mijn pod bleek kapot te zijn en ik moest hem meteen vervangen. Ik riep er een collega bij die even bij de kinderen kon blijven en heb toen snel binnen 5 minuten mijn pomp vervangen. Zo snel heb ik dat nog nooit gedaan haha!

 

Na het wandelen prikte ik nog een keer mijn waarde. Ik had weer veel dorst en vreesde het ergste. En inderdaad .. Ik prikte weer een waarde van 23.4 .. Ik begreep er niks van! Omdat ik vaak een uur na het bewegen nog door zak, besloot ik om niet teveel insuline extra te geven. Helaas was dit nu niet het geval en steeg ik door naar de 26! Ik gaf weer wat extra insuline en ging weer aan het werk.

 

Toen ik thuis kwam was het ongeveer twee uur later. Ik prikte mijn waarde en die was iets gezakt, namelijk naar de 21.3 .. Nog steeds veel te hoog! Ik at mijn avond eten en gaf daar weer wat insuline voor. Ik hoopte dat mijn waarde zou gaan zakken, want anders moest ik de pomp weer vervangen, omdat het dan daar aan kon liggen. Gelukkig zakte hij daarna wel naar de 20.1 :) Nog steeds veel te hoog, maar hij zakte wel en steeg niet na het eten. Dit betekende dat de pomp wel werkte!

 

Nu lig ik lekker in bed met een kop thee na een drukke werkdag van 10 uur en flink schommelende suikers. Ik ga straks lekker slapen en heb morgen een lekker dagje vrij! Helaas moet ik wel een aantal keer de wekker zetten vannacht om te kijken of mijn waardes wel zakken.

 

Fijne avond en slaap lekker vast!

Reactie schrijven

Commentaren: 0